next event
search
UFC past drugsbeleid aanBron foto:

UFC past drugsbeleid aan

Aug 28, 2014 De UFC geeft aan dat zij hun drugsbeleid zullen verscherpen. Het zou gaan om een programma waar vechters onaangekondigd getest kunnen worden op zowel urine als bloed. Met deze beslissing komt er een einde aan hun standpunt die zij voorheen verkondigde. Zij waren altijd van mening dat controles uitgevoerd dienen te worden door de commissie dus de overheid.
Er was veel kritiek op deze werkwijze omdat veel commissies alleen maar urine testen uitvoeren voor of na een gevecht waardoor veel vechters makkelijker zo een test kunnen omzeilen. Met deze nieuwe aanpak wil de UFC een duidelijk signaal afgeven dat zij bereid zijn om deze testen te financieren in de hoop een schonere sport te krijgen.

ESPN kwam met het verhaal dat de doelstelling van de UFC zijn om het gehele jaar bloed en urine testen te doen voor hun stal van ruim 500 vechters.

UFC’s Ratner legt uit: “We zijn op dit moment met verschillende onafhankelijke bureaus aan het praten om dit uit te voeren. Wanneer wij er mee gaan starten is nog niet bekend maar we zijn er wel mee bezig. Wij hopen binnen 3 a 4 maanden te kunnen beginnen maar realiseer je wel dat wij rond de 500 vechters onder contract hebben. Daar zit dus een hoop logistieke planning aan vast. Vergeet ook niet dat wij veel vechters in het buitenland hebben wat het nog lastiger maakt om te organiseren. Wij hebben een plan voorgesteld en wachten nog op voorstellen van verschillende instanties.”

George St Pierre heeft in een interview gezegd dat hij een mogelijk terugkeer zou overwegen als het drugsbeleid zou worden aangescherpt. Met deze stappen vanuit de UFC lijkt het erop dat zij inderdaad actiever hun best doen om harder op te treden tegen vechters die gebruik maken van verboden middelen om zo hun prestaties te willen verbeteren.



REACTIES