next event
search
Nick Diaz gaat het gevecht aan en huurt advocatenkantoor inBron foto:

Nick Diaz gaat het gevecht aan en huurt advocatenkantoor in

Mar 26, 2015 Kleurrijke vechter Nick Diaz gaat het gevecht met de Nevada Athletic Commission aan en heeft een advocatenkantoor in de armen genomen. Diaz die na zijn gevecht met Anderson Silva positief werd bevonden voor het gebruik van marihuana gaat dit nu aan vechten. Hoewel veel mensen het al überhaupt onzin vinden dat hij om die reden wordt geschorst neemt niet weg dat dit een probleem is waar Diaz vaker mee te maken heeft gehad.

Hij maakt er geen geheim van dat hij regelmatig marihuana gebruikt omdat hij dit nodig schijnt te hebben om normaal te kunnen functioneren en hij dit ook op doktersrecept heeft gekregen. Het is overigens niet de eerste keer dat Diaz te maken heeft met dit probleem. In 2006 was de eerste keer toen hij won van Takanori Gomi en werd 6 maanden geschorst. De tweede keer was in 2012 na zijn UFC 143 gevecht tegen Carlos Condit en kreeg hij een jaar schorsing. Mede omdat het zijn tweede keer is. Nu lijkt het erop dat hij voor de 3e keer nat is gegaan en ditmaal schijnt hij 2x de hoeveelheid van de toegestane limiet in zijn bloed heeft.

Zijn advocaten zullen het waarschijnlijk gooien op onbetrouwbare testresultaten en willen aantonen dat hij het gebruik van marihuana niet in competitie heeft gedaan. Het is namelijk wel toegestaan om ‘out of competitie’ marihuana in je bloed te hebben. Hoewel de test meteen na de wedstrijd genomen is – in competitie – zal het interessant zijn waar men nog meer mee gaat komen.




REACTIES