next event
search
Aldo ziet graag een maandelijkse vergoedingBron foto:

Aldo ziet graag een maandelijkse vergoeding

Oct 9, 2015 UFC kampioen Jose Aldo is niet bang om wat tegen gas te geven richting de UFC toe. De Braziliaan heeft al een vrij moeizame relatie met de UFC en mede hierdoor durft hij zich sneller uit te spreken tegen de promotie. In een Braziliaanse interview geeft Aldo aan dat hij graag wilt zien dat vechters maandelijks worden betaald.

Vitor Belfort had dit idee al een keer eerder geroepen maar nu is het Aldo die vindt dat vechters een maandelijkse salaris horen te krijgen. Zijn argument ligt vooral in het idee dat veel organisaties als NBA of NFL ook werken met salarissen. Op deze manier is een vechter altijd verzekerd van een soort van inkomen. Op dit moment krijg je alleen geld op het moment dat je vecht dus wanneer een vechter niet kan vechten door een blessure zal deze niets ontvangen, Aldo ziet dit graag veranderen.

“Ik sta zeker achter het idee. In de NFL maakt Nike ook de kleding maar het zijn de teams die hun atleten gewoon betalen. Dit gebeurt ook bij de NBA. Het is gewoon niet gemakkelijk als vechter om geld te verdienen zeker als je net begint en geen PPV geld ontvangt. Wij maken veel geld op aan trainers, sparring partners ect. Niemand wilt tegenwoordig naar de gym gaan om gratis klappen op het gezicht te ontvangen. Of wij het leuk vinden of niet wij hebben een grote kans om geblesseerd te raken en hierdoor lang niet kunnen vechten. Dit schaadt de vechter die alleen geld krijgt wanneer die de kooi in stapt. Ben je geblesseerd heb je geen inkomen. Het is goed om sponsors te hebben want dat is het enige waar men iets van krijgt.

Verder spreekt Aldo zich ook uit over het veel besproken onderwerp, een vechters vakbond. “Niemand heeft mij benadert voor zoiets maar het zou geweldig zijn. Het is een manier om vechters te beschermen en dat kan echt goed helpen. Veel denken daar niet over na. Vechters zijn verbonden met elkaar, dit door de vele rivaliteiten van gyms. Iedereen denkt nu, als ik dit gevecht of prijs aanneem dan pakt iemand anders het wel. Voor mij is het nog moeilijk om mij hier hard voor te maken. Ik moet namelijk mij focussen op vechten zelf. Ik ben een kampioen en moet leven als een atleet maar misschien als ik stop met vechten wil ik mij gaan inzetten samen met andere om andere vechters te helpen hiermee.

 




REACTIES