next event
search
Boksster Fontijn naar halve finales, medaille is zekerBron foto:

Boksster Fontijn naar halve finales, medaille is zeker

Aug 18, 2016 Nouchka Fontijn is in het olympisch bokstoernooi doorgedrongen tot de halve finales. In de kwartfinales tot 75 kilo versloeg ze de Britse Savannah Marshall. Door het bereiken van de halve finales is Fontijn verzekerd van een medaille.
De kwartfinale was de eerste partij voor Fontijn. In de eerste drie van vier ronden kreeg Fontijn de meeste punten. In ronde vier was Marshall de betere maar het verschil was toen al gemaakt. Fontijn won op punten met 2-0 (40-36, 38-38, 39-37).

In 2012 werd de Marshall uit het niets wereldkampioen maar op de Europese Spelen in 2015 en het WK van 2016 was ze geen partij voor Fontijn. De Schiedamse won ze allebei met 3-0.

Levensbepalende wedstrijd
Na afloop vertelde de boksster dat ze toch wel zenuwachtig was. "Je kan jezelf wel wijsmaken dat dit een gewone wedstrijd is en dat de ring even groot is als altijd, maar dat is natuurlijk bullshit. Je weet dat dit levensbepalend is, of je een medaille pakt of dat je vergeten wordt in de boeken. Dat is nogal een verschil."

In de halve finales wacht de Chinese Li Qian, die partij staat gepland voor vrijdagavond, 20:45 uur. Mocht ze die halve finale verliezen, dan krijgt ze sowieso een bronzen plak. 

bron



REACTIES