next event
search
Goud voor De Wit in ParijsBron foto:

Goud voor De Wit in Parijs

Feb 13, 2017 Frank de Wit heeft zich gekroond tot kampioen op de Grand Slam in Parijs. In de klasse tot 81 kilogram won De Wit de finale in de golden score van Zebeda Rekhviashvili uit Georgië. Het is voor het eerst sinds 2011 dat een Nederlandse man goud wint op dit prestigieuze toernooi. De Wit wist in 2015 brons te veroveren.
Het toernooi begon goed voor de Nederlander na winst op Bilgee Bayanaa (LUX), Emmanuel Lucenti (ARG) en Dagvasuren Nyamsuren (MGL). In de halve finale besliste De Wit na een halve minuut de wedstrijd tegen Eduardo Yudi Santos uit Brazilië.

Sanne van Dijke (-70 kg) en Guusje Steenhuis (-78 kg) hebben een bronzen medaille veroverd. Van Dijke won de medaille na winst op ippon tegen Jeyoung You uit Zuid-Korea. Het is de eerste Grand Slam medaille voor de Brabante judoka. Van Dijke won haar eerste partijen van Hongyan Lui uit China en Maria Perez uit Puerto Rico. In de kwartfinale was de Japanse Chizuru Arai te sterk maar via herkansing kwam de Nederlandse judoka terug en mocht daardoor strijden om brons.

Guusje Steenhuis won het brons met shido van Yujin Park uit Zuid-Korea. Steenhuis was de eerste ronde vrijgeloot en stond in de kwartfinale tegenover Klara Apotekar. De Sloveense scoorde in de golden score ippon waardoor Steenhuis via herkansing nog terug kon komen. Hier trof ze Madeleine Malonga uit Frankrijk, die ze op ippon versloeg. In dezelfde gewichtscategorie betrad ook Karen Stevenson de tatami. In de eerste ronde ging Stevenson onderuit tegen Yujin Park uit Zuid-Korea.

Michael Korrel (-100 kg) greep net naast een medaille. De strijd om brons werd gewonnen met waza-ari van Varlam Liparteliani uit Georgië. Korrel begon sterk aan het toernooi en bereikte de halve finale na winst op Daniel Mukete (BLR), Anis Ben Khaled (TUN) en Zlatko Kumric (CRO). In de halve finale stond de Nederlander tegenover Cyrille Maret. De Fransman scoorde waza-ari tegen Korrel en besliste daarmee de wedstrijd.

Ook Roy Meyer (+100 kg) was aanwezig in Parijs. Het zwaargewicht kwam voor het eerst sinds de Olympische Spelen in actie maar ging de eerste wedstrijd op ippon onderuit tegen Guram Tushishvili uit Georgië.