next event
search
'Nederland verdient de Grand Prix judo'

'Nederland verdient de Grand Prix judo'

Feb 13, 2017 De Internationale Judo Federatie (IJF) is verheugd dat Den Haag de komende vier jaar het decor zal zijn voor een prestigieus grandprixtoernooi. "Judo is een van de topsporten in Nederland, met een groot verleden en veel goede resultaten. Nederland verdient dit evenement", zegt IJF-voorzitter Marius Vizer.

De Nederlandse judobond JBN tekende zondag in Parijs een overeenkomst met de internationale judofederatie. Van 17 tot en met 19 november is de première van het toernooi. Het nieuwe sportcomplex in het Zuiderpark zal als strijdtoneel dienen. Circa zeventig landen, goed voor in totaal bijna 450 judoka's, zullen daar op de mat verschijnen.

De toekenning van het evenement aan Den Haag betekent dat Nederland voor het eerst in zes jaar weer een groot judotoernooi zal huisvesten. Den Haag stond te dringen om het toernooi binnen te halen. "U weet dat wij het WK hockey en het WK beachvolleybal gehad hebben en dat komend jaar de Volvo Ocean Race in onze stad finisht. Het leek ons gepast nu ook iets te doen aan de vechtsporten", zegt Rabin Baldewsingh, wethouder Sport van Den Haag.

Het grandprixtoernooi in Den Haag is onderdeel van de IJF World Tour, waarmee punten zijn te verdienen voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio in 2018.

De laatste keer dat in Nederland een groot internationaal toernooi werd gehouden was in 2011. Toen wonnen Dex Elmont, Anicka van Emden, Edith Bosch en Henk Grol goud op de Grand Prix van Amsterdam.

IJF-voorzitter Vizer meent dat het Haagse toptoernooi het judo een extra impuls kan geven. "Ik hoop dat we hiermee een nieuwe dynamische periode voor het Nederlandse judo zullen inluiden."

Bron: http://nos.nl/artikel/2157902-nederland-verdient-de-grand-prix-judo.htmlREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
The Exchange: Dana White Preview
 

The Exchange: Dana White Preview

MMA 
The Exchange featuring UFC President Dana White is available now exclusively on UFC FIGHT PASS:  http://bit.ly/2ospA5J
26 April 2017 / door Kemal bekijk
Super Mutant Fighters With Bad Intentions!
 

Super Mutant Fighters With Bad Intentions!

BOKSEN 
When two super mutant heavyweights meet in the ring, you know its guaranteed fireworks! Join Boxing Legends TV as we preview the up-coming fight between 'AJ' Anthony Joshua and 'Dr...
25 April 2017 / door Kemal bekijk
UFC Hall of Fame: Maurice Smith
 

UFC Hall of Fame: Maurice Smith

MMA 
Former UFC heavyweight champion Maurice Smith enters the UFC Hall of Fame class of 2017.
24 April 2017 / door Kemal bekijk
The Exchange: Dana White - Preview
 

The Exchange: Dana White - Preview

MMA 
The Exchange returns with an exclusive in-depth interview with Dana White. The UFC President sits down with Megan Olivi to discuss the UFC sale, Conor McGregor and more. The full episode...
23 April 2017 / door Kemal bekijk
The Ultimate Fighter Look Back: Do You Want to be a Fighter?
 

The Ultimate Fighter Look Back: Do You Want to be a Fighter?

MMA 
Re-live Dana White's infamous speech from Season 1 of The Ultimate Fighter.
22 April 2017 / door Kemal bekijk
The Ultimate Fighter: Redemption - Cast Callout Bloopers
 

The Ultimate Fighter: Redemption - Cast Callout Bloopers

MMA 
The competitors on the upcoming season of The Ultimate Fighter: Redemption had some struggles getting through callouts for the show. Season 25 of The Ultimate Fighter featuring coaches...
21 April 2017 / door Kemal bekijk