next event
search
Osse bokser wil naar Olympische Spelen in Tokyo

Osse bokser wil naar Olympische Spelen in Tokyo

Feb 3, 2017 Gradus Kraus werd afgelopen weekend Zuid-Nederlands kampioen boksen. Hij won in Breda van Imad el Mahli. De jury koos de Ossenaar uit tot winnaar over alle drie de rondes. De 15-jarige Ossenaar combineert het boksen met kickboksen en is in beide sporten erg ambitieus. "Ik wil wereldkampioen kickboksen worden en als bokser in 2020 op de Olympische Spelen in Tokyo staan."

Gradus Kraus is de zoon van Albert Kraus. De Nederlandse (kick)bokser deed in 2002 in Tokyo mee aan de K-1 World MAX en schreef dat toernooi direct op zijn naam. De daaropvolgende jaren bouwde hij een imposante carrière op en onder andere in Japan is hij erg populair. Laat de Olympische Spelen 2020 nou net in Tokyo zijn. Dat toernooi staat op de wensenlijst van Gradus. "Mijn vader won daar zijn eerste K-1 toernooi en wat zou het mooi zijn als ik daar uit mag komen tijdens het grootste toernooi van de wereld. Ik wil de wereldtop halen, daar ga ik volledig voor."

Prijzenkast
Gradus begon op zevenjarige leeftijd met kickboksen en vier jaar later ging hij ook boksen. Nu op 15-jarige leeftijd heeft hij al een goedgevulde prijzenkast. Zo werd hij bijvoorbeeld drie keer Nederlands, één keer Benelux en twee keer Europees kampioen. Als bokser was hij twee keer de beste van Nederland en won hij, net als bij het kickboksen, diverse toernooien in Nederland en buitenland. Om aan de top te komen en te blijven traint hij veel. "Ik steek veel tijd in mijn sport en ga naast maandag tot en met vrijdag ook op zondag trainen. Vooral richting wedstrijden is het pittig, want je moet ook goed op je eten letten. Maar veel moeite met het strakke schema heb ik niet, want ik vind het leuk om te doen."

Absolute top
In Nederland ligt op het gebied van boksen het niveau lager dan het kickboksen. Gradus traint en bokst daarom regelmatig wedstrijden in Duitsland. "Het is wel jammer dat er niet heel veel goede boksers in Nederland zijn. Misschien dat de sport in de toekomst kan groeien. Ik hoop in ieder geval de absolute top te halen en de Olympische Spelen te bereiken. Met kickboksen ben ik ook ambitieus en ik blijf de sporten dan ook zeker combineren. Net als mijn vader wil ik wereldkampioen worden en titels pakken in diverse bonden."

Complete vechter
Albert Kraus is momenteel al flink wat jaren eigenaar van een sportschool in Oss. Hij ziet zijn zoon als een groot talent met vooral een goede timing en gevoel. "Timing is moeilijk aan te leren, dat zit in hem. Gradus is een heel complete vechter en is vooral heel gedreven. Of hij mijn talent heeft? Dat zou kunnen en hij wil gewoon alles doen voor zijn sport. Daarom is hij zo goed."

Eigen stijl
In de Osse sportschool krijgt Gradus een training die op hem persoonlijk is afgestemd. "Maar ik probeer sowieso iedereen op een andere manier te trainen. Gradus is bijvoorbeeld langer dan ik en kan verder komen met zijn armen. Iedere (kick)bokser) heeft z'n eigen stijl en sterke punten, daar moet je als trainer op inspelen."

Bron: http://www.kliknieuws.nl/regio/oss/sport/111761/osse-bokser-wil-naar-olympische-spelen-in-tokyo-REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Fight Night Stockholm: Alexander Gustafsson - New Motivation
 

Fight Night Stockholm: Alexander Gustafsson - New Motivation

MMA 
It was October 2015 when current #1 ranked light heavyweight Alexander Gustafsson fell just short of UFC gold wtih a loss to champion Daniel Cormier. Now, with the arrival of his first...
27 May 2017 / door Kemal bekijk
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk