next event
search
Indoor-Sportcentrum Eindhoven strijdtoneel A1 World Combat CupBron foto:

Indoor-Sportcentrum Eindhoven strijdtoneel A1 World Combat Cup

Apr 22, 2017 Het Indoor-Sportcentrum Eindhoven is op zaterdag 13 mei de arena van de A1 World Combat Cup voor kickboksen en de MMA1 World Combat Cup voor Mixed Martial Arts. Het toernooi in Eindhoven vormt onderdeel van een reeks internationale evenementen en wordt tevens live uitgezonden op RTL7.

In een Champions League model van vier kwalificatietoernooien in Nederland, Duitsland en België en een finale op een Nederlandse toplocatie strijden internationale top kickboksers om de A1 World Combat Cup en duelleren Mixed Martial Arts vechters om de MMA1 World Combat Cup. Het eerste kwalificatietoernooi vond onlangs plaats in het Duitse Bochum. Op 13 mei is Indoor-Sportcentrum Eindhoven het strijdtoneel, in september is het Belgische Hasselt aan de beurt en in oktober Amsterdam. De prijzenpot bedraagt € 165.000.

Internationaal top evenement
Eindhovenaar Ali Gunyar, die sinds 2010 samen met zijn broer Suleyman de A1 World Combat Cup organiseert: “De belangstelling voor vechtsporten blijft maar doorgroeien. De A1 WCC is voor het publiek zeer toegankelijk en kenmerkt zich door een sfeervolle en imposante entourage. Met het spannende Champions League model onderscheidt A1 WCC zich van UFC en Glory. We zijn hard op weg om er een sterk mondiaal merk van te maken.”

A1 WCC toernooi
Per kwalificatietoernooi zijn er twee zwaargewicht kickboks poules. In beide vechten vier kickboksers twee partijen. Alleen de poulewinnaar gaat naar de finaleronde. De acht winnaars strijden in de finale strijden om de A1 World Combat Cup, met een prijzenpot van € 110.000, waaronder de hoofdprijs van € 80.000. Ook de finale wordt in een knock-out systeem gevochten, met kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale.

MMA1 WCC toernooi
Binnen het MMA gedeelte is er per kwalificatie evenement één poule met vier MMA vechters in de gewichtsklasse onder 70 kg. Ook hier kwalificeert alleen de winnaar zich voor de finale in Ahoy. De vier winnaars strijden via een knock-out systeem om de MMA1 World Combat Cup, met een prijzenpot van € 55.000, inclusief de hoofdprijs van € 40.000.




REACTIES