next event
search
Wereld Kampioenschap Muay Thai

Wereld Kampioenschap Muay Thai

Jul 15, 2017 Op 03 Augustus tot 11 augustus 2017worden de door (International Federation Muaythai amateur) de jeugd en junioren Wereldkampioenschappen Muaythai tot 18 jaar in Bangkok gehouden.

Er zal in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen in toernooi vorm gestreden worden voor de dit felbegeerde kampioenschap door zowel jongens als meisjes. Alle kampioenen krijgen een (Goud Medaille) bij 1e plaats en zal een jaar lang als regerend Wereld kampioen door het leven gaan.
Dit kampioenschap is voor de Nederlandse beoefenaars tevens een kwalificatietoernooi voor het Olympische spelen Muaythai in /2024

Muay Thai

Geen agressie maar een Vechtkunst!

Mensen denken bij een vechtsport vaak aan agressie, geweld, asociale mensen en niet het slimste volk. Bij Muaythai draait het echter niet om agressie, maar om respect, discipline, saamhorigheid, traditie en eer. Samen wil je een mooie partij neerzetten, je wilt je vechtkunst laten zien. Je komt om te schaken en probeert je tegenstander schaakmat te zetten. Vooraf aan de wedstrijd voer je de traditionele openingsdans uit, de Wai Khru/ Ram Muay.
Je kunt Amateur Muaythai enigszins vergelijken met sporten als Taekwondo en karate waar de Oosterse traditionele invloeden duidelijk zichtbaar zijn. De geschiedenis van Muaythai gaat heel ver terug en er wordt veel waarde gehecht aan het traditionele aspect.

Muaythai Organisatie Nederland (MON) / International Federation Muaythai Amateur (IFMA)

De MON zet zich actief in om het Muay Thai te promoten als toekomstige Olympische martial arts sport in Nederland. De MON is onderdeel van de veel grotere IFMA als IFMA Nederland. IFMA is trots u te mogen vertellen dat na jaren van hard werken, Muaythai onder de naam van de IFMA op 6 december 2016 door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) officieel is erkend. Hiermee staat de deur van de Olympische Spelen wagenwijd open en lijkt het alleen nog om een formaliteit te gaan. De verwachting is dan ook dat Muaythai aanwezig zal zijn op de spelen van 2024. De IFMA is al meer dan 20 jaar wereldwijd actief in 130 landen. De IFMA onderschrijft de Olympische missie en rol van het Olympisch comité (IOC), conformeert en respecteert de Olympische charter en houdt zich volledig aan de ethische code en principes van het IOC. Het zijn deze Olympische fundamentele principes inclusief de continue ontwikkeling van het Muay Thai, de ontwikkeling van de jeugd en het onderschrijven van deze sport als een fundamenteel onderdeel van de rechten van de mens die hoog in het vaandel staan van de IFMA en dus ook de MON. Het is onze missie om ieder individu de mogelijkheid te geven om het Muay Thai te kunnen beoefenen vrij van elke vorm van discriminatie (ras, sekse, seksuele oriëntatie, religie of politieke voorkeur).

MUAYTHAI ORGANISATIE NEDERLAND / IFMA NEDERLAND

Wij trainen 4 tot 5 dagen in de week. Draaien hier in Nederland op het hoogste niveau Amateur Muaythai Jeugd/Junior. Aangezien amateur Muaythai IFMA de erkenning heeft als olympische sport en nu we nog jong zijn krijgen we de kans om op het hoogste niveau ter wereld mee te mogen doen op WK Bangkok/Thailand waar meer dan 120 landen aan mee doen. In die tijd hebben wij veel ervaring opgedaan , zodat wij als ervaren Nederlandse Team en atleten Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Olympische spelen

Maatschappelijke functie

Het moge duidelijk zijn dat de jongeren (uit Nederland) die meedoen met de Wereldkampioenschappen een familie zijn waar broederschap, sportiviteit en respect centraal staan. Dit hoofdelement wordt in de Muay Thai sportscholen iedere training benadrukt en gepromoot door de gecertificeerde leraren die de sporters begeleiden uit alle lagen en afkomst van de bevolking. Gezien de recente ontwikkelingen in de maatschappij levert deze methodiek een significante bijdrage om de jeugd te verbinden en zich te ontwikkelen tot waardige, gezonde burgers van Nederland.

Muaythai is zoveel meer en dat willen wij Nederland zo graag laten zien. Ik weet dat paar personen de wereld niet kan veranderen, maar het begint bij de jeugd, jeugd is de toekomst! Ik denk hierbij aan voorlichting geven op scholen over pesten, respect en discipline, strijden tegen overgewicht, we kunnen zoveel goeds doen! Onze doel is het goede van deze sport naar buiten te brengen.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter / President

Duran Ebren

Muaythai Organisatie Nederland / IFMA Nederland


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode
 

UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode

MMA 
The spectacular main event showcases former UFC middleweight champion Chris Weidman against 25-year-old rising star Kelvin Gastelum. For Weidman, headlining the UFC’s first event in his...
19 July 2017 / door Kemal bekijk