next event
search
A1WCC Champions League Bron foto:

A1WCC Champions League

Sep 30, 2017 Vorige week zaterdag was het alweer tijd voor het derde A1WCC Champions League evenement. Dit keer vond dit plaats vanuit de Ethias Arena te Hasselt. Met een publiek van +/- 2500 man startte het hoofdprogramma om 18.00 uur.

Deze avond waren er weer twee finale plaatsen beschikbaar in het heavyweight toernooi.

Poule 1:

Bas Vorstenbosch van team Gunyar mocht het ijs breken. Zijn tegenstander de Duitse Gordon Haupt begon fel maar liep in de eerste ronde al snel tegen een harde knie op zijn plexus. Haupt stond hierna niet meer op en Vorstenbosch was dus verzekerd van een plek in de halve finale.

Hierna was het de beurt aan de jonge Mohammed Daddoo die de strijd aan ging met de sterke veteraan Gurhan Degirmenci. Helaas heeft Degirmenci maar één trap kunnen uitdelen waarbij hij zichzelf zo blesseerde dat hij niet meer verder kon. Hierdoor mocht Daddoo zonder een enkele schram of stoot door naar de halve finale.

Poule 2:

Errol Zimmerman maakte weer een mooie entree en begon sterk aan het gevecht tegen zijn tegenstander Luca Punto uit Italië die uit kwam voor MTC van Dams. Ook dit gevecht duurde niet lang want in de eerste ronde wist Zimmerman zijn tegenstander TKO te slaan.

Hierna was het de beurt aan twee jonge jongens, Ahmed Karoucha uit Spanje vs. Mohamed Saddik. Beide heren pakten veel punten en moesten flink wat stoten incasseren. Halverwege de partij begon de conditie te minderen en moest er goed gekeken worden wie er de meeste punten had gepakt. Als winnaar werd uitgeroepen: Mohamed Saddik.

Halve finale:

Errol Zimmerman stapte de ring in om mede te delen dat zijn tegenstander helaas uitgevallen was door een blessure.
Automatisch door naar de finale: Errol Zimmerman.

Hierna was het tijd voor het gevecht tussen de Southpaw Vorstenbosch en de jonge Daddoo.
Daddoo opende enorm fel en ontwijkte vele stoten van Vorstenbosch. Maar Vorstenbosch bleef punten pakken door raken trappen uit te delen. In de tweede ronde probeerde Daddoo steeds uit te halen met harde hoeken maar Vorstenbosch gaf niet snel zijn dekking weg en lanceerde hoeken en knieën op het lichaam terug. In de derde ronde kreeg Daddoo het zwaar en begon meer in zijn achteruit te gaan waardoor Vorstenbosch meer ruimte kreeg om zijn hoge trappen uit de delen.
Door naar de finale: Bas Vorstenbosch.



REACTIES