next event
search
GLORY sluit het jaar af met Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik  tijdens GLORY: REDEMPTIONBron foto:

GLORY sluit het jaar af met Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik tijdens GLORY: REDEMPTION

Oct 5, 2017 GLORY heeft vandaag aanvullende details bekend gemaakt over het eindejaars evenement dat plaatsvindt in de Rotterdamse Ahoy op zaterdag 9 december.

Na een druk jaar met diverse liveshows, een langverwachte terugkeer naar New York en een eerste evenement in China, sluit GLORY 2017 af met GLORY: REDEMPTION, een evenement bestaande uit vier gevechten.

De headliner van GLORY: REDEMPTION is het gevecht tussen wereldkampioen zwaargewicht Rico “The King of Kickboxing” Verhoeven en de nr. 2 gerankte Jamal "The Goliath" Ben Saddik  tussen wie de rivaliteit al in 2011 ontstond.

Met zijn ruim 2 meter en bijna 140 kilogram maakte de Marokkaanse-Belgische knock-outspecialist Ben Saddik in 2011 zijn professionele debuut tegen Verhoeven, waarbij hij de toekomstig kampioen – destijds 21 jaar oud – versloeg via een technische knock-out.

Sinds hun eerste ontmoeting is Verhoeven uitgegroeid tot een groots kampioen en heeft zichzelf bewezen als de onbetwiste zwaargewicht kampioen van GLORY. Zijn dominantie binnen de GLORY-ring omvat onder andere een zegereeks van dertien gevechten met vijf titelverdedigingen tegen ’s werelds beste vechters.

Voorafgaand aan deze kans op de wereldtitel heeft de 26-jarige uitdager Ben Saddik vier gevechten op rij en maar liefst zes van zijn zeven laatste gevechten gewonnen.

Voormalig weltergewichtkampioen Nieky "The Natural" Holzken is ook toegevoegd aan GLORY: REDEMPTION. Zijn tegenstander wordt later nog bekend gemaakt. Holzken is momenteel nog herstellende van een blessure aan zijn been waardoor hij niet in actie kon komen tijdens GLORY 45 Amsterdam.

Holzken is de langst regerend kampioen in de geschiedenis van de weltergewichtklasse binnen GLORY. Tijdens zijn 15-jarige carrière heeft hij een status bereikt als een van de meest gerespecteerde en bedreven vechters van de divisie.

GLORY: REDEMPTION zal worden voorafgegaan door twee fight cards bestaande uit vijf gevechten van GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam.

Tijdens GLORY 49 SuperFight Series komen diverse top 10-zwaargewichten in actie. De sterke Ismael "Mr. Pain" Londt gaat de strijd aan met Nederlandse vechter D'Angelo Marshall.

Uitdager Londt staat momenteel vierde in de ranking, heeft drie van zijn vier laatste partijen gewonnen en keert terug in de GLORY-ring na een jaar afwezigheid. Marshall, nr. 8 in de ranking, is voor het laatst in actie gekomen op het toernooi tijdens GLORY 41 Holland waarbij hij Mohamed Abdallah en Anderson Silva verloeg.

GLORY 49 Rotterdam, voorafgaand aan GLORY 49 SuperFight Series, bestaat uit een weltergewichtwereldtitelgevecht, een vier-man lichtgewichttoernooi en een lichtgewichtgevecht tussen de Armeens-Belgische Marat Grigorian en de Angolese Christian “Bad News” Baya.

Grigorian en Baya zijn hooggeplaatste lichtgewichtvechters en de winnaar van hun gevecht wordt de uitdager voor de lichtgewichttitel.

Andere gevechten voor GLORY: REDEMPTION, GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam worden binnenkort bekend gemaakt.



REACTIES