next event
search
MMA-ster De Randamie terug in training na handoperatieBron foto:

MMA-ster De Randamie terug in training na handoperatie

Oct 16, 2017 Germaine de Randamie mag weer de sportschool in. De Nederlandse MMA-ster kondigt op social media aan dat ze groen licht van haar doktoren heeft gekregen om weer te mogen trainen.
"Ik heb vandaag het beste nieuws gekregen!! Heb groen licht van mijn dokter om weer te starten met trainen", schrijft De Randamie. Ook bedankt ze haar doktoren. De Utrechtse onderging begin-september een succesvolle handoperatie.

De vechter had jarenlang last van haar hand, maar vocht toch meerdere partijen in de UFC. Zo won ze in februari de allereerste UFC-vedergewichttitel voor vrouwen, voordat ze deze in juni moest inleveren.

Rotterdam
Dezelfde handblessure zorgde er ook voor dat de Nederlandse afgelopen september niet in Ahoy kon vechten op UFC Fight Night 115. Op dat evenement wilde de Utrechtse terugkeren op bantamgewicht tegen Marion Reneau, maar gaf ze ruim een week van tevoren aan dat haar hand toch te veel pijn deed om te vechten.

De Randamie bracht de handblessure aan het licht net nadat ze de UFC-vedergewichttitel had gewonnen op UFC 208. The Iron Lady versloeg Holly Holm via jurybesluit, waarna een partij met Cris Cyborg in de maak leek.

Boycot Cyborg
Uiteindelijk koos De Randamie er niet voor om het op te nemen tegen Cyborg, waardoor ze de gordel ook weer afstond van de UFC. Niet door haar kwetsuur, maar vanwege het dopingverleden van de Braziliaanse. Veel waardering kreeg De Randamie daar niet voor, zei ze in juli.

Bron



REACTIES