next event
search
ALWEER EEN KICKBOKSTITEL VOOR AMIRA TAHRI (8jr)Bron foto: Youth Fighting League

ALWEER EEN KICKBOKSTITEL VOOR AMIRA TAHRI (8jr)

Apr 9, 2018 Zaterdag 7 april jl flikte Amira Tahri het weer, deze keer tijdens Youth Fighting League (YFL) in Almere.

Youth Fighting League is een toernooi met 400 deelnemers, tussen de 8 en 18 jaar oud, uit heel Europa. Er wordt gevochten onder K1 rules. Amira Tahri won in haar gewichtsklasse -25 kilo de titel. Haar harde werken en motivatie werd dit keer beloond met een riem.

 

Eerder dit jaar antwoorde Amira op de vraag waarom ze zo graag kickbokst; ‘Omdat mijn vader vroeger ook vocht en geen riemen heeft gewonnen, wil ik graag kickboksen en riemen winnen’. Nog geen maand later is haar droom een feit geworden.

 

Tijdens YFL vocht Amira tegen Yasmine Makhai uitkomend voor FC Rotterdam. Amira counterde snel terug en gaf veel trappen op het lichaam van Yasmine. Ondanks de trappen van Amira vocht Yasmine 3 volle rondes uit. Amira won op punten. In de tweede partij vocht Amira tegen Jenna Bendris uitkomend voor Suboxer uit Nieuwegein. Jenna was geen onbekende voor Amira. De dames stonden in oktober 2017 tegenover elkaar tijdens de finale van het Wereldkampioenschap in Italië. Net als toen won Amira ook deze keer van de sterke Jenna.

 

Op 12 mei a.s. staat Amira een nieuwe uitdaging te wachten. Ze zal die dag tijdens Fightsense presents Enfusion The Heague, in Sportcampus Zuiderpark, in de ring een demonstratie geven. Dit event met grote namen als Haryouli, Ben-Moh, Van der Linden, Wurms en Dadda is een enorm mooi podium voor dit jonge talent. 

 

Op Instagram (@amiratahriofficial) volgen inmiddels meer dan 8500 mensen uit de hele wereld haar kickboks kunsten. Ze is van grote inspiratie voor veel kinderen maar ook bekende vecht(st)ers als Denise Kielholtz Gerges, Anissa Haddaoui en Ibrahim El Boustati volgen Amira op de voet. De jeugd heeft de toekomst!

 

Vorige maand werd Amira al Europees Kampioen in Duitsland, en eerder deze maand wist zij Duits Kampioen te worden. Na Fightsense presents Enfusion focust Amira zich tot aan de zomervakantie op school om daarna de ongeslagen draad weer op te pakken. In september verwacht zij weer in de ring te staan. Op de foto Amira Tahri met vechter Wassim Benali en trainer Sabri Boudarra van Thaiboxing 010

REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC 232: Welcome to the Fire
 

UFC 232: Welcome to the Fire

MMA 
On December 29 a rematch between Jon Jones and Alexander Gustafsson headlines UFC 232 after the two combined for an epic title fight at UFC 165 back in 2013. In the co-main event...
17 December 2018 / door Kevin bekijk
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk