next event
search
Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aanBron foto:

Georges St-Pierre kondigt zijn pensioen aan

Feb 20, 2019 Het lijkt erop dat de voormalig UFC weltergewicht en middengewicht kampioen Georges St-Pierre de handschoenen ophangt.

Volgens een rapport van Benoit Beaudoin van RDS houdt de Canadese legende op donderdagochtend een persconferentie in het Bell Centre in Montreal waar hij zijn afscheid van het MMA zal aankondigen. Deze aankondiging is naar verluidt aangespoord door mislukte onderhandelingen voor een gevecht tegen de huidige UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov. Veel fans denken dat dit een onderhandelingstactiek zou kunnen zijn van Georges St-Pierre.

St-Pierre domineerde tussen 2006 en 2013 de weltergewicht divisie voordat hij afstand deed van de weltergewicht titel, dit gebeurde na zijn overwinning op Johny Hendricks. Hij keerde in 2017 terug bij de UFC waar hij Michael Bisping versloeg en de middengewicht titel in de wacht wist te slepen.

Er waren al geruchten over een mogelijke terugkeer van St-Pierre naar de Octagon toen hij in december aan gaf volledig hersteld te zijn. St-Pierre zei dat hij alleen nog maar grote gevechten wilde omdat hij niets meer te bewijzen had en noemde Khabib en Conor McGregor als tegenstanders. UFC-president Dana White was daar niet in geïnteresseerd, hij zei dat hij St-Pierre geen kans op nog een titel zou geven zodat hij deze vervolgens weer op kon geven. Hij zei ook dat als St-Pierre echt tegen Khabib wilde vechten hij eerst tegen een andere lichtgewicht vechter uit moest komen.

In de loop van zijn legendarische carrière won Georges St-Pierre van MMA sterren als Bisping, Hendricks, Nick Diaz, Carlos Condit, Jake Shields, Josh Koscheck (twee keer), Dan Hardy, Thiago Alves, BJ Penn (twee keer), Jon Fitch, Matt Serra, Matt Hughes (twee keer), Sean Sherk, Frank Trigg, Jay Hieron en Karo Parisyan. Hij is met een UFC record van 20-2 absoluut een van de beste vechters aller tijden.

Khabib Nurmagomedov, zijn gewenste tegenstander, vocht voor het laatst in oktober toen verdedigde hij zijn lichtgewicht titel tegen  Conor McGregor.



REACTIES