next event
search
Andrei Arlovski: 'Leeftijd is maar een f*cking getal'Bron foto: UFC

Andrei Arlovski: 'Leeftijd is maar een f*cking getal'

Apr 25, 2019 Het vechtersvuur van de 40-jarige Andrei Arlovski brandt nog altijd. Op #UFCFtLauderdale treft hij Augusto Sakai.
Voormalig UFC Heavyweightkampioen Andrei Arlovski denkt nog niet aan ophouden. The Pittbull maakte in 2000 zijn debuut voor de UFC en staat aan de vooravond van zijn 29ste UFC-partij. In Fort Lauderdale treft hij de veel jongere Augusto Sakai. Voor Arlovski is leeftijd slechts een nummer.

Slechts een getal
In gesprek met MMA Fighting laat Arlovski weten dat leeftijd slechts een getal is voor hem. Daarbij geeft hij voorbeelden van vechters op leeftijd die alsnog succesvol waren.

''Ik onthoud wat ik wil, waarom ik dit f*cking keer op keer blijf doen op 40-jarige leeftijd,'' aldus Arlovski. ''Ik ben één van de oudste vechters in de UFC en ik ga er nog steeds voor, het is slechts een nummer. Ik ben één van de eerste in de gym en één van de laatste die gaat. Ik heb ongeveer 2 à 3 workouts per dag. Ik voel me goed.''

''Ik heb wat goede voorbeelden. In boksen, George Foreman werd op 46-jarige leeftijd kampioen en natuurlijk Randy Couture. Het maakte niet uit dat hij nog vocht op 40-jarige leeftijd of Dan Henderson. Er zijn veel gasten dus dat maakt niet uit. Het is slechts een getal. Leeftijd is slechts een f*cking getal. Het hangt er vanaf hoe je je voelt aan de binnenkant en ik ben een heel gelukkige man.

Augusto Sakai
In Fort Lauderdale treft Arlovski de 27-jarige Japanse Braziliaan Sakai. Sakai maakte vorig jaar zijn debuut voor de UFC via een overwinning over Chase Sherman. The Pitbull laat weten dat hij extra gemotiveerd is om vooruit te gaan.

''Hij is jong, agressief, nog steeds 27 jaar zoals er al werd gezegd, Hij is een goede striker, heel krachtig. Het is goed zo, Hij is een jonge gast, hij zal mij vooruit duwen.''

UFC on ESPN 3, 27 april 2019, BB&T Center, Fort Lauderdale, Florida, Amerika

Main Card
Ronaldo Souza vs. Jack Hermansson
Greg Hardy vs. Dmitry Smoliakov
Alex Oliveira vs. Mike Perry
Glover Teixeira vs. Ion Cutelaba
John Lineker vs. Cory Sandhagen
Roosvelt Roberts vs. Thomas Gifford

Preliminary Card
Ben Saunders vs. Takashi Sato
Andrei Arlovski vs. Augusto Sakai
Carla Esparza vs. Virna Jandiroba

Early Preliminary Card
Jim Miller vs. Jason Gonzalez
Angela Hill vs. Jodie Esquibel
Court McGee vs. Dhiego Lima
REACTIES