next event
search
Alexander Gustafsson over verloren rematch met Jon Jones: 'Ik was mezelf niet'Bron foto: USA Today Sports

Alexander Gustafsson over verloren rematch met Jon Jones: 'Ik was mezelf niet'

May 29, 2019 Alexander Gustafsson zal het dit weekend opnemen tegen Anthony Smith in het Main Event van #UFCStockholm.
Alexander Gustafsson vocht al drie keer voor de UFC Light Heavyweighttitel maar wist zich nog niet te kronen tot kampioen. Zijn laatste partij was een titelgevecht voor de vacante UFC Light Heavyweighttitel, in een rematch met Jon Jones. The Mauler verloor via TKO in de derde ronde.

''was mezelf niet''
In gesprek met Luke Thomas tijdens de laatste editie van The MMA Hour laat Gustafsson weten dat hij zichzelf niet was en dat Jones zijn gameplan wist te naturaliseren. 

''Ik was mezelf niet,'' aldus Gustafsson. ''Het was een hele slechte prestatie. Ik probeerde mijn gameplan te volgen maar hij wist dat heel vroeg te naturaliseren en wist me sterk af te maken. Ik haat het om te verliezen maar het hoort bij de sport en Jon is de beste die er is. Ik had het veel beter kunnen doen maar het is niet anders, ik neem het als een man.''

''Dat is nou eenmaal de sport,'' vervolgde Gustafsson. ''Ook al was het mijn derde titelgevecht en mijn derde verloren titelgevecht, ik voel me er nog steeds niet slecht over. Het leven gaat door, ik heb een familie thuis dus ik ga gewoon door met het volgende gevecht en het volgende gevecht en het volgende gevecht, ik begin gewoon weer bij het begin.''

Pijn
Gustafsson was niet zichzelf wegens een pijnlijke lies. De Zweed geeft aan dat hij nog nooit zo'n pijn voelde tijdens een gevecht.

''Ik presteerde gewoon niet zoals ik normaal doe. Mijn voetenwerk was niet goed en ik heb geen excuses, laten we daar duidelijk over zijn. Maar toen hij mij raakte met die knie, kon ik niet meer mijn ritme vinden. Ik kon me niet meer bewegen zoals daarvoor. Ik had zoveel pijn daarna en ik had nog nooit zo'n pijn gehad in een gevecht, tijdens mijn carrière. Natuurlijk heb je pijn door de stoten en daar vecht je doorheen, maar hij wist mij daar gewoon af te stoppen. Ik probeerde te bewegen via mijn voetenwerk en te trappen, maar dat werkte niet meer. Het ging gewoon niet meer met mijn lies.''

''Dus dat was het. Toen hij mij naar de grond werkte en mijn finishte, kon ik me niet bewegen door mijn lies. Ik was niet 100%. Ik had gewoon zoveel pijn aan mijn lies dat ik niet meer in mijn ritme kon komen. Hij deed wat hij moest doen om te winnen en Jon is de beste die er is, dus ik denk niet teveel terug aan die verliespartij. Het is wat het is.''

Goede matchup
Gustafsson kijkt ernaar uit om zijn succesvolle streak in de Ericsson Globe uit te breiden na drie overwinningen. The Mauler verwacht een mooi gevecht voor zijn fans in Stockholm, Zweden.

''Ik wilde eigenlijk eerder vechten dan dit, maar dit was een goede volgende partij. Ik ben al een tijdje aan het trainen en had was rust genomen na mijn partij met Jones. Ik ben helemaal genezen en klaar om te vechten. Het is in mijn thuishaven dus het kan niet beter. Alle andere evenementen in de Ericsson Globe waren een succes.''

''Smith heeft net gevochten dus hij is nog fit en hij liet zijn vechtershart zien in zijn gevecht met Jon. Het is een goede matchup voor de fans en zij zullen een heel goed gevecht zien. Hij heeft goede staande skills en hij heeft ook goede grapplig skills, ik kijk ernaar uit.''

UFC Fight Night 153 Gustafsson vs. Smith, 1 juni 2019, Ericsson Globe, Stockholm, Zweden

Main Card
Alexander Gustafsson vs. Anthonty Smith
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
Jimmi Manuwa vs. Aleksander Rakic
Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
Damir Hadzovic vs. Christos Giagos
Daniel Teymur vs. Sung-Bin Jo

Preliminary Card
Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko
Tonya Evinger vs. Lina Länsberg
Stevie Ray vs. Leonardo Santos
Nick Hein vs. Frank Camacho
Bea Malecki vs. Eduarda Santana
Darko Stosic vs. Devin Clark
Joel Alvarez Danilo Belluardo
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk