next event
search
Aleksandar Rakić over Jon Jones: 'Ik ben veel sneller dan hem en ik heb meer kracht om een gevecht te beëindigen in 1 stoot'Bron foto: MMA Junkie

Aleksandar Rakić over Jon Jones: 'Ik ben veel sneller dan hem en ik heb meer kracht om een gevecht te beëindigen in 1 stoot'

Jun 4, 2019 Aleksandar Rakić ziet al zijn voordelen tegen Jon Jones maar heeft nog geen haast om voor de titel te vechten.
De 27-jarige Aleksandar Rakić is goed begonnen aan zijn UFC-carrière. De Oostenrijkse-Serviër won tot op heden al zijn UFC-partijen en is bezig aan een zegereeks van twaalf partijen. Rakić verloor alleen zijn professioneel MMA-debuut in 2011 en wist sindsdien alles te winnen. Afgelopen weekend versloeg hij Jimi Manuwa via een trap tegen het hoofd, binnen 42 seconden.

Voordelen
Tijdens de UFC Stockholm post fight persconferentie laat Rakić weten welke voordelen hij ziet ten opzichte van de UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones.

''Ik ben veel sneller dan hem en ik heb meer kracht om een gevecht te beëindigen in 1 stoot en mijn voetenwerk [ is beter],'' aldus Rakić. ''Ik ben net als hij een all-round vechter dus het zal een geweldig gevecht worden. Ik kijk al een lange tijd naar Jones en ik kan denk ik wel zeggen dat ik mijn voordeel kan halen uit mijn snelheid, stoten en voetenwerk. Ik werk al zo hard, niet enkel voor dit gevecht maar voor elk gevecht uit mijn carrière. Dit is mijn plek, ik ben hiervoor geboren om op een dag de kampioen te zijn.''

Geduldig
Rakić laat weten dat hij geen te gehaaste beslissingen wil nemen. Met zijn 27-jarige leeftijd heeft hij ten slotte nog alle tijd om zich te verbeteren.

''Om voor de titel te vechten moet ik nog een aantal partijen winnen. Ik moet al mijn skills nog verbeteren want het is niet makkelijk om voor de titel te vechten tegen Jon Jones of tegen iemand anders. Het is lastig, je moet goed voorbereidt zijn. Niet 100%, maar 200%. Ik ben 27 jaar oud, ik wil het niet te gehaast doen. Ik heb nog genoeg tijd en je ziet dat ik na elk gevecht in de UFC beter en beter word.''REACTIES