next event
search
Andy Ruiz Jr. vs. Anthony Joshua rematch in november of decemberBron foto: Al Bello

Andy Ruiz Jr. vs. Anthony Joshua rematch in november of december

Jun 4, 2019 Andy Ruiz Jr. choqueerde de bokswereld nadat hij Zwaargewichtkampioen Anthony Joshua versloeg. De Engelsman krijgt snel de kans om zich te revancheren.
Andy Ruiz Jr. vocht in het historische Madison Square Garden de partij van zijn leven. De Mexicaan verwelkomde de WBO, IBF, WBA en IBO zwaargewicht kampioen Anthony Joshua voor zijn eerste partij in Amerika. The Destroyer werd in één avond vier titels rijker en schreef historie als de eerste Mexicaanse zwaargewicht bokskampioen.

Knockdowns
Ruiz trok de partij naar zich toe in de derde ronde. Het was eerst Joshua die Ruiz naar de grond wist te slaan via een goede combinatie. Joshua koos voor de aanval, maar Ruiz voelde zich als een vis in het water in de clinch en sloeg de Engelsman naar de grond. Dit bleek het begin van het einde voor AJ want hij wist nooit meer in de partij te komen. Ruiz wist Joshua zelfs nog een keer naar de grond te slaan in de derde ronde. 

Ruiz nam wat gas terug maar bleef Joshua raken met goede stoten. In de zevende ronde maakte The Destroyer een einde aan het gevecht. De Mexicaan sloeg de Engelsman wederom naar de grond waarna het einde nabij leek. Enkele seconden later werd AJ voor de vierde keer naar de grond geslagen. Joshua gaf aan dat hij in orde was maar de scheidsrechter besloot er een einde aan te maken.

Clausule
Joshua's promoter Eddie Hearn liet kort na het gevecht weten aan Sky Sports dat ze een directe rematch clausule hebben staan in het contract en dat deze geactiveerd zal worden.

''AJ zal 100% zeker terugkomen,'' aldus Hearn. ''We zullen de rematch in de UK (VK, Verenigd Koninkrijk red.) doen, in november/december, maar de avond is nu van Andy Ruiz. Hij heeft geschiedenis geschreven, hij heeft de bokswereld gechoqueerd. Het zal de boeken ingaan als een hele, hele grote upset en we zullen nu zien uit welk hout AJ gesneden is. Ik weet dat hij het hart van een leeuw heeft, hij zal terugkomen. We weten nu in ieder geval wie onze tegenstander zal worden aan het eind van het jaar. Het zal een grote rematch worden in de UK, maar vanavond is voor Ruiz.''

Geactiveerd
Eddie Hearn liet weten dat ze de clausule hebben geactiveerd en dat het gevecht zal plaatsvinden in november/december.
REACTIES