next event
search
Fight of the Night eindigt via doktersbesluitBron foto: MMA Junkie

Fight of the Night eindigt via doktersbesluit

Jun 9, 2019 The People's Main Event ging tussen Tony Ferguson en Donald Cerrone. Het gevecht maakte de hype meer dan waar, maar eindigde in mineur. #UFC238
Zelfs met twee titelpartijen op het programma keken de meeste fans uit naar de confrontatie tussen voormalig interim UFC Lightweightkampioen Tony Ferguson en Donald Cerrone. ESPN-journalist Ariel Helwani bombardeerde het gevecht tot People's Main Event. Het gevecht maakte de hype meer dan waar, maar eindigde in mineur. 

Vermakelijk
Zoals verwacht trokken beide heren in de aanval wat een vermakelijk gevecht opleverde met goede combinaties over en weer. Het was echter Ferguson die meer schade wist te maken op het gezicht van Cerrone. Beide heren hadden tijdens fightweek en in het gevecht veel respect voor elkaar, maar El Cucuy kreeg echter even kortsluiting en wist Cowboy na de bel met een flinke stoot op de neus te raken. 

Doktersbesluit
Cerrone bleef verbaasd staan waarna scheidsrechter Dan Miragliotta Ferguson erop wees dat hij overduidelijk te laat was. Tijdens de herhaling werd dit nogmaals bevestigd. Tussendoor besloot Cowboy om zijn zwaar gehavende neus te snuiten waarna de zwelling direct opkwam en hij niks meer kon zien door zijn rechteroog.

Cerrone wilde niet opgeven en liet meerdere malen weten dat hij door wilde gaan, maar de dokter besloot uiteindelijk om de partij te stoppen. De overwinning ging naar Ferguson via een technische knockout door doktersbesluit. De aanwezige fans besloten om Ferguson massaal uit te fluiten. Tijdens zijn Octagon-interview liet Cerrone weten dat het volledig zijn schuld was doordat hij zijn neus snoot en dat Ferguson's late stoot hier niets mee te maken had.REACTIES