next event
search
Henry Cejudo de nieuwe Champ ChampBron foto:

Henry Cejudo de nieuwe Champ Champ

Jun 9, 2019 The King of Cringe Henry Cejudo heeft de UFC Bantamweighttitel opgeëist en gaat nu door het leven als de nieuwe Champ Champ van de UFC.
UFC Flyweightkampioen Henry Cejudo vocht samen met Marlon Moraes om de vacante UFC Bantamweighttitel. Triple C, zoals Cejudo nu genoemd wil wordenwon in de derde ronde via een technische knockout. Cejudo vocht zich sterk terug na een tegenvallende eerste ronde.

Vacante UFC Bantamweighttitel
Voormalig UFC Bantamweightkampioen T.J. Dillashaw gaf zijn titel vrijwillig op nadat hij van de United States Anti-Doping Agency te horen kreeg dat er een test positief terug was gekomen. Even later werd al snel duidelijk waarom Dillashaw zo snel zijn titel 'vrijwillig' op gaf, hij testte namelijk positief op EPO.

UFC 238
Afgelopen nacht werd de nieuwe Bantamweightkampioen gekroond. Het ging hier tussen Cejudo en de nummer 1 bantamweight contender Moraes. De Braziliaan trok de eerste ronde dominant naar zich toe door middel van een serie sterke trappen. Cejudo had hier geen antwoord op en kon niet in zijn spel komen door een gehavend linkerbeen.

In de tweede ronde kwam Cejudo ijzersterk terug en liet hij zijn winnaarsmentaliteit zien. De Olympisch kampioen ging in de aanval en wist Moraes meerdere malen goed te raken middels een Thai clinch waarin hij een serie goed knietjes uitdeelde. Magic moest steeds meer stoten incasseren en raakte snel vermoeid. In de derde ronde ging Cejudo verder met aanvallen en wist hij Moraes uiteindelijk te finishen via een technische knockout.



REACTIES