next event
search
'Jessica Andrade vs. Weili Zhang op UFC Fight Night 157 in China'Bron foto:

'Jessica Andrade vs. Weili Zhang op UFC Fight Night 157 in China'

Jun 11, 2019 UFC Women's Strawweightkampioene Jessica Andrade zal haar titel verdedigen tegen Weili Zhang in Shenzhen, China. #UFCChina #UFCShenzhen
Jessica Andrade gaat nog maar een maand door het leven als de UFC Women's Strawweightkampioene en heeft nu alweer een nieuwe partij te pakken. Volgens de geruchten zal ze de Chinese Weili Zhang treffen op vijandig gebied in Shenzhen, China.

Brett Okamoto
ESPN-journalist Brett Okamoto bracht het nieuws naar buiten via sociale media.''Breaking: Nog niet getekend, maar de UFC is dicht bij het afronden van Jessica Andrade's eerste Strawweight titelverdediging tegen Weili Zhang in China, volgens bronnen,'' aldus Okamoto. ''Nadat ze de gordel thuis won, zal haar eerste verdediging in het buitenland zijn.''

Rose Namajunes
Voormalig UFC Women's Strawweightkampioene Rose Namajunas was geïnteresseerd in een rematch, maar was niet op korte termijn fit. Namajunas' manager Brian Butler, ook de manager van Weili Zhang, liet aan Okamoto weten dat Rose nog last ondervindt van een nekblessure en wil de tijd nemen om te herstellen. Ze verwacht aan het einde van het jaar terug te komen. 

Weili Zhang
Zhang is bezig aan een sterke reeks van negentien opeenvolgende zeges. Magnum verloor haar professioneel MMA-debuut in 2013, maar verloor daarna geen enkele partij meer. Zhang is een grote naam in China en wist zich daar te kronen tot Kunlun Fight MMA Strawweightkampioene. Ze verdedigde haar titel twee keer voordat ze naar de UFC kwam. Tussendoor won ze in Zuid-Korea de Top FC Strawweighttitel. In de UFC won ze haar eerste drie partijen tegen achtereenvolgens Danielle Taylor, Jessica Aguilar en Tecia Torres.REACTIES