next event
search
Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier op UFC 242Bron foto: MMA Junkie

Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier op UFC 242

Jun 4, 2019 UFC Lightweightkampioen Khabib Nurmagomedov zet zijn titel op het spel tegen interim UFC Lightweightkampioen Dustin Poirier. #UFC242 #InAbuDhabi
Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is de kogel ook door de kerk. UFC Lightweightkampioen Khabib Nurmagomedov zal zijn titel verdedigen tegen interim UFC Lightweightkampioen Dustin Poirier. De twee kampioenen zullen elkaar treffen op UFC 242, in Abu Dhabi.

UFC 242
De UFC zal haar deuren voor de derde keer openen in de Verenigde Arabische Emiraten, in Abu Dhabi. Het evenement zal plaatsvinden op 7 september 2019.

The Eagle
Nurmagomedov kroonde zich vorig jaar tot kampioen nadat hij Al Iaquinta versloeg voor de vacante UFC Lightweighttitel. Vijf maanden later verdedigde hij zijn titel tegen voormalig kampioen Conor McGregor. The Eagle is nog altijd ongeslagen in zijn MMA-carrière en is bezig aan een zegereeks van 27 partijen, 11 in de UFC.

The Diamond
Poirier versloeg twee maanden geleden UFC Featherweightkampioen Max Holloway en wist zich zo te kronen tot interim-kampioen. The Diamond won in zijn laatste vijf officiële partijen iedere keer een bonus. Vier keer een Fight of the Night en eenmaal een Performance of the Night. Tussendoor eindigde er een partij tussen hem en voormalig UFC Lightweightkampioen Eddie Alvarez in een no-contest.

Voorlopige line-up:
(C) Khabib Nurmagomedov vs. (IC) Dustin Poirier | UFC Lightweight titelgevecht
Curtis Blaydes vs. Shamil Abdurakhimov
Belal Muhammed vs. Takashi Sato
Khalid Taha vs. Bruno Gustavo 
Teemu Packalen vs. Ottman Azaitar


REACTIES