next event
search
Rose Namajunas: 'Ik verloor mijn passie voor MMA en vechten'Bron foto:

Rose Namajunas: 'Ik verloor mijn passie voor MMA en vechten'

Nov 13, 2019 Rose Namajunas heeft haar passie teruggevonden en staat weer open om de weg naar de UFC-Octagon te bewandelen.
Voormalig UFC Women's Strawweight Kampioene Rose Namajunas verloor haar passie voor MMA en vechten. Sinds haar verloren titelgevecht met Jessica Andrade sprak Thug over een mogelijk pensioen. Namajunas heeft echter weer aan passie voor de sport gevonden.

Passie
In gesprek met Ariel Helwani op de Ariel Helwani MMA Show laat Namajunas weten dat ze de passie voor vechten was verloren en daarom nadacht over een pensioen.

''Ik verloor mijn passie voor MMA en vechten, voornamelijk voor vechten,'' aldus een geëmotioneerde Namajunas. ''Ik ging terug naar Minnesota om mijn oude coach uit mijn amateur carrière weer te zien, Greg Nelson. Hij is een grote inspiratiebron voor mij.

Het was zwaar. Ik denk dat ik met pensioen wilde omdat dit niet een baan is waar je half-half kunt inzetten en waar je niet gepassioneerd voor bent. Er zijn momenten geweest waar ik niet helemaal zelfverzekerd was over een gevecht, maar waar ik mij wel doorheen wist te duwen.''

Beste
Namajunas wil nog steeds de beste zijn en daarvoor moet ze de beste verslaan. De Chinese Zhang Weili is de UFC Women's Strawweight kampioene en daarom ook een gevecht die Thug Rose graag wil hebben. Ondanks dat Weili de titel heeft staat Namajunas ook open voor andere partijen.

''Ik wil altijd tegen de beste vechten en zij is duidelijk de beste nu. Ik wil mezelf testen tegen haar, maar aan de andere kant ben ik ook tevreden met een andere partij. Weer een winnende partij op mijn naam zetten voordat ik haar uitdaag. Ik heb momenteel geen voorkeur. Het maakt mij niet uit tegen wie ik vecht, maar je moet altijd de beste willen zijn.''



REACTIES