next event
search
Colby Covington: 'Het is niet eerlijk, ze moeten dit gevecht overnieuw doen'Bron foto:

Colby Covington: 'Het is niet eerlijk, ze moeten dit gevecht overnieuw doen'

Feb 4, 2020 Colby Covington doorbreekt zijn stilte en eist een rematch met UFC Welterweight kampioen Kamaru Usman.
Voormalig interim UFC Welterweight kampioen Colby 'Chaos' Covington was hard op weg om UFC Welterweight kampioen Kamaru 'The Nigerian Nightmere' Usman te onttronen maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Chaos liet lange tijd niets van zich horen maar eist nu een rematch.

Covington en Usman vochten samen een phone booth gevecht uit op UFC 245. De twee worstelaars kozen ervoor om het publiek te vermaken met flink wat striking geweld. Een potentiële decision kon beide kanten opvallen, maar Covington leek aan de winnende hand. Uiteindelijk koos scheidsrechter Mark Goddard ervoor om de partij in de vijfde ronde te stoppen waardoor Usman zijn titel succesvol verdedigde via een TKO.

Afwachten
Covington liet in gesprek met Ariel Helwani tijdens de Ariel Helwani MMA Show weten dat hij eerst wilde afwachten wat alle fans en journalisten zouden zeggen voordat hij zijn mening liet horen. Chaos is niet te spreken hoe de partij is geëindigd door Goddard. 

''Ik wilde gewoon even achterover leunen en kijken wat de mensen zouden zeggen over het gevecht'', aldus Covington. ''Ik wilde zien hoe al die zogenaamde journalisten gingen praten over het gevecht.''

''Ik weet dat ik nu de meest gehate man in de UFC en in de sport ben. Maar zet je gevoel eens aan de kant, dat is wat echte journalisten doen. Break down het gevecht en ga het eens echt analyseren. Laten we praten over de neppe stoten in het kruis, over de neppe steek in het oog, de neppe stoppage, de neppe scheidsrechter, de neppe Nevada State Athletic Commission. Laten we praten hoe hun het hebben laten vallen.''

Rematch
Dana White liet vorige week weten dat UFC Welterweight kampioen Kamaru Usman zijn titel hoogstwaarschijnlijk verdedigt tegen Jorge Masvidal tijdens International Fight Week. Covington is echter van mening dat hij een directe rematch verdient.

''Het is gewoon niet eerlijk, ze moeten dit gevecht overnieuw doen. We hebben nog tien rondes in ons. Er zal een vervolg komen en een trilogie. Marty (Usman red.) is de enige die dit gevecht niet wil. De mensen willen dit gevecht. Ik ben de kampioen van het volk en ik vecht voor het volk.''

''Marc 'Not So Goodard' Goddard heeft de mensen bestolen van een eerlijk gevecht. Dit moet overnieuw gedaan worden en als dat niet gebeurt dan is dit een hele erge corrupte wereld. Ik heb hem elke ronde aangepakt, maar hij is gered door de scheidsrechter.''REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk