next event
search
Khabib Nurmagomedov vast in Rusland, Justin Gaethje vervanger?Bron foto:

Khabib Nurmagomedov vast in Rusland, Justin Gaethje vervanger?

Mar 30, 2020 De langverwachte partij waar Dana White zo hard aan werkt, lijkt nu toch niet door te gaan.

Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zouden het main-event van UFC 249 op 18 april zijn. Dana White claimde al 4 of 5 locaties te hebben waar het gevecht dan toch door zou kunnen gaan. Door verdere maatregelen in verband met het coronavirus lijkt de partij toch gecanceld te worden.

Tiramisu
Nu het Coronavirus in de VS steeds meer slachtoffers eist, lijkt het steeds moeilijker te worden om UFC 249 te realiseren. Het gevecht tussen Nurmagomedov en Ferguson lijkt nu voor de 5e keer op rij niet door te gaan. Na een tiramisu tijdens het weight cutten en een kabeltje op een persconferentie, ziet het ernaar uit dat het coronavirus nu roet in het eten gooit.  

Geen vluchten
Khabib heeft een maand geleden zijn trainingskamp bij AKA in Californië onderbroken om terug te gaan naar Rusland. Daar wilde hij zijn trainingskamp afmaken. Naar alle waarschijnlijkheid zou het gevecht in de Arabische Emiraten plaats vinden. In de tussentijd hebben de Verenigde Staten en Rusland verdere maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent ook dat er geen vluchten vanuit en naar de genoemde landen gaan. Nu Khabib vast zit in Rusland en Tony nog in de VS is, wordt het organiseren van de wedstrijd steeds lastiger. 

Vervanger
Op een Instagram livestream vertelde Nurmagomedov zijn volgers dat UFC 249 ook wel eens zonder hem zou kunnen doorgaan. De naam Justin Gaethje gaat nu door de wandelgangen als vervanger van Khabib. Wanneer Khabib Rusland niet zou kunnen verlaten, vecht Justin mogelijk op 18 april tegen Tony. Deze partij is nog niet bevestigd, ook is er nog geen locatie voor het evenement.

Niks is nog zeker rondom deze wedstrijd en het evenement, in 3 weken kan veel veranderen. De organisatie heeft nog bijna drie weken om de fans de partij te geven, waar al lang naar uitgekeken wordt. Of de fans dat moeten willen is een ander verhaal.




REACTIES