next event
search
Disney en ESPN zetten streep door UFC-plannenBron foto:

Disney en ESPN zetten streep door UFC-plannen

Apr 10, 2020 De UFC moet per direct alle evenementen voor onbepaalde tijd stilleggen.
UFC-president Dana White vocht weken lang om de UFC draaiende te houden tijdens de coronavirus pandemie. Er leek licht aan het einde van de tunnel met een tijdelijke vaste locatie plus een privé eiland. De promotie voor UFC 249 zou bijna van start gaan, maar zal uiteindelijk toch niet gebeuren. UFC 249 GAAT NIET DOOR!



Hogerop
White leek als winnaar uit de strijd te komen maar krijgt uiteindelijk vanaf hogerop te horen dat hij per direct alles moet staken. In gesprek met ESPN-journalist Brett Okamoto, die het nieuws ook brak via sociale media, laat hij weten dat Disney en ESPN aangaven dat hij moest stoppen.

''Vandaag kregen wij een belletje vanuit de hoogste top van Disney, en vanuit de hoogste top van ESPN'', aldus White. ''De macht die daar zit hebben aangegeven dat ik alles moet stilleggen en dat het evenement van zaterdag niet door mag gaan.''

Onbepaalde tijd
Naast UFC 249 zullen ook alle andere evenementen hierdoor uitvallen. De UFC moet al haar werkzaamheden voor onbepaalde tijd stilleggen. Dit betekent dat Alistair Overeem alsnog niet in actie zal komen tegen Walt Harris. Gister bracht Harris het nieuws naar buiten dat de twee zwaargewichten elkaar zouden treffen op 16 mei. The Demolition Man was zelf gister naar Amerika gevlogen.

2020
White laat weten dat de UFC, ondanks de tijdelijke stillegging, haar 42 geplande evenementen voor dit jaar zal halen. Daarnaast geeft White aan dat de vechters zich niet druk hoeven maken over het financiële plaatje.

''Maak je niet druk om het financiële plaatje. Jullie krijgen de gevechten die op jullie contract staan. Ik zal het goed maken voor de mensen die bereid waren om volgend weekend te vechten.''



REACTIES