next event
search
José Aldo: 'We hadden nooit verwacht dat ik zo zou verliezen'Bron foto:

José Aldo: 'We hadden nooit verwacht dat ik zo zou verliezen'

Apr 28, 2020 José Aldo denkt terug aan zijn verloren titelgevecht tegen Conor McGregor.
Voormalig UFC Vedergewichtkampioen José 'Junior' Aldo blikt terug op zijn verloren titelgevecht tegen Conor 'Notorious' McGregor. De Braziliaan zag zijn tien jaar lange ongeslagen status met achttien overwinning vernietigd worden binnen dertien seconden.

13 seconden
Vier jaar geleden choqueerde McGregor de wereld door Aldo binnen 13 seconden te verslaan via knockout. Het werd de snelste knockout overwinning binnen een UFC-titelgevecht. Aldo blikt terug op het gevecht met Bellator MMA Vrouwen Vedergewichtkampioene Cris Cyborg en laat weten dat ze het niet zagen aankomen.

''We hadden nooit verwacht dat ik zou verliezen'', zegt Aldo. ''Het blijft een sport en het is 50-50. Natuurlijk kan het gebeuren, zolang we vechten zit verliezen tussen de mogelijkheden. Maar ik was zo zelfverzekerd toen ik naar dit gevecht ging. Ik was super goed voorbereid en zag niet in hoe hij kon winnen.''

''Na alles wat er was gezegd en wat er was gebeurd waren wij positief gestemd dat ik hem ging verslaan, maar dat gebeurde niet.''

UFC 250
Sindsdien stapte Aldo nog zeven keer de UFC-Octagon in met een record van 3-4. Junior wist zich nog te verzekeren van de interim UFC Vedergewichttitel maar verloor vervolgens tweemaal van toenmalig UFC-kampioen Max 'Blessed' Holloway. Uiteindelijk deed hij een stap omlaag naar bantamgewicht, maar ook daar wist hij niet te zegevieren. Desalniettemin beschikt Aldo nog steeds over een grote naam en mede hierdoor mocht hij UFC Bantamweightkampioen Henry 'Triple C' Cejudo uitdagen. Helaas kan de Braziliaan niet naar Amerika vliegen wegens het coronavirus. Dominick 'The Dominator' Cruz vervangt Aldo en treft Cejudo op het pay-per-view evenement dat inmiddels is omgedoopt tot UFC 249.




REACTIES