next event
search
Chris Weidman: 'Ik ben een slechte matchup voor Israel Adesanya'Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Chris Weidman: 'Ik ben een slechte matchup voor Israel Adesanya'

May 4, 2020 Voormalig UFC-kampioen Chris Weidman wil weer furore maken in de middengewichtdivisie.
Het lijkt nog niet zo lang geleden dat voormalig UFC Middengewichtkampioen Chris 'All-American' Weidman de toon zette in de middengewichtdivisie. De realiteit is dat Weidman momenteel geen recht van spreken meer heeft in de divisie. Toch laat de voormalig kampioen weten dat hij geen goede matchup zal zijn voor huidig UFC Middengewichtkampioen Israel 'The Last Stylebender' Adesanya.

Middengewicht
Weidman kwam in een neerwaartse spiraal na zijn verloren titelgevecht tegen Luke Rockhold. De All-American verloor vier van zijn vijf daaropvolgende partijen. In zijn laatste gevecht maakte hij zonder succes zijn lichtzwaargewicht debuut. Dominick 'The Devastator' Reyes had slechts één ronde nodig om Weidman knockout te slaan. In gesprek met MMA Fighting laat Weidman weten dat hij terugkeert naar zijn vertrouwde divisie.

''Dat is het plan'', zegt Weidman. ''We zien het wel, maar ik denk dat ik gewend ben om daar te zijn en mijn stap naar 205 ging niet echt als gepland. Ik kan niet veel met dat gevecht. Ik voel met goed tegen 205'ers tijdens het sparren en ik weet dat ik mijn mannetje kan staan daar. Maar in mijn gevecht werd ik gewoon vroeg geraakt. Dus ik kan daar niet veel uit halen.

Matchup
Weidman laat weten dat Adesanya op weg is om een legende te worden in de sport, maar dat hij een slechte matchup zal zijn voor de UFC-kampioen. Tot slot erkent hij dat hij nog een lange weg heeft te gaan om weer in de top te komen.

''Hij zal gezien worden als een legende van de sport als hij klaar is, in de middengewichtdivisie in ieder geval. Maar matchup-wise, alles draait om matchup en ik denk dat ik een slechte matchup ben voor hem. Iemand die hem neer kan halen en controleren. Daarnaast ben ik ook heel gevaarlijk met submission en ik kan hem knockout slaan. Ik zou die kans graag willen hebben, maar daar zit ik nu nog ver vanaf. Ik zal nog flink moeten werken maar dat is het doel.

Weidman stond afgelopen weekend gepland voor zijn middengewicht terugkeer. Hij zou het Main Event verzorgen met Jack 'The Joker' Hermansson van UFC Fight Night 174, in Oklahoma City. Het event werd desalniettemin uitgesteld wegens het coronavirus.

 




REACTIES