next event
search
TJ Dillashaw: 'Ik denk dat Cruz wint via een beslissing'Bron foto:

TJ Dillashaw: 'Ik denk dat Cruz wint via een beslissing'

May 5, 2020 Voormalig UFC Bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw laat weten waarom Dominick Cruz zal winnen van Henry Cejudo.
Voormalig UFC Bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw verloor zowel tegen Henry 'Triple C' Cejudo als tegen Dominick 'The Dominator' Cruz. Dit weekend staan zijn oude tegenstanders tegenover elkaar in het Co-Main Event van UFC 249. Dillashaw verwacht dat Cruz aan het langste eind zal trekken via een beslissing.

Ander niveau
Dillashaw laat in gesprek met ESPN weten dat hij verwacht dat Cruz de UFC Bamtamgewichttitel zal terugwinnen. De voormalig kampioen schat Cruz hoger in dan de voormalig UFC Vlieggewichtkampioen en huidig UFC Bantamgewichtkampioen.

''Ik denk dat Cruz wint'', zegt Dillashaw. ''Ik denk dat hij via een beslissing wint. Ik denk niet dat Cejudo zo goed is als hij denkt dat hij is. Begrijp mij niet verkeerd hij is heel goed. Hij is een hele goede atleet, hij heeft geweldige dingen gedaan voor de vechtsportwereld. Maar hij is denk ik niet van het niveau van Cruz. Het zal moeilijk worden voor Cejudo om te dealen met de vreemde bewegingen van Cruz.''

MMA-worstelen
Triple C won een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, maar Dillashaw geeft aan dat het worstelen binnen MMA er iets anders aan toegaat. Hij verwacht dat Cejudo niet kan dealen met Cruz' MMA-worstelvaardigheden.

''Ik denk dat worstelen binnen MMA totaal anders is. De controle die Cruz heeft over de afstand zal Cejudo's grootste uitdaging worden. Hij zal Cruz niet te pakken krijgen en als dat wel lukt kan hij hem niet op de grond houden. Het is niet alsof Cejudo een jiu-jitsu expert is die voordeel pakt uit het feit als Cruz hem zijn rug geeft. Dat doet Cruz namelijk vaak wanneer hij neergehaald wordt, maar hij gebruikt dat om weer op de been te komen. Cruz's vaardigheid om zich overal uit te wurmen en zijn MMA-worstel skills geven hem het voordeel.''

Schorsing
Dillashaw stond gepland voor een dubbele ontmoeting met de toenmalig UFC Vlieggewichtkampioen Cejudo. Triple C verdedigde zijn titel al binnen 32 seconden via TKO. Hierna zou het Dillashaws beurt om zijn titel te verdedigen, maar uit het niets gaf hij zijn titel op. Later bleek dat hij positief getest was voor erytropoëtine, oftewel EPO.

Epo is een hormoon dat de aanmaak van de rode bloedlichaampjes stimuleert. De rode bloedcellen zijn de zuurstoftransporteurs in het bloed. De aanmaak van erytropoëtine stijgt als zich zuurstofgebrek voordoet. De stof kan niet voortkomen uit een besmet supplement, epo moet namelijk geïnjecteerd worden in het lichaam. Hij kreeg een schorsing van twee jaar aan zijn broek en mag vanaf januari 2021 weer de UFC-Octagon instappen.

UFC 249: Ferguson vs. Gaethje, 9 mei, VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville, Amerika

Main Card
Tony Ferguson vs. Justin Gaethje | Interim UFC Lichtgewicht titelgevecht
Henry Cejudo vs. Dominick Cruz | UFC Bantamgewicht titelgevecht
Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik | Zwaargewicht
Calvin Katter vs, Jeremy Stephens | Vedergewicht
Yorgan de Castro vs. Greg Hardy | Zwaargewicht

Preliminary Card
Donald Cerrone vs. Anthony Pettis | Weltergewicht
Aleksei Oleinik vs. Fabricio Werdum | Zwaargewicht
Carla Esparza vs. Michelle Waterson | Vrouwen strogewicht
Uriah Hall vs. Ronaldo 'Jacare' Souza | Middengewicht

Early Preliminary Card
Vicente Luque vs. Niko Price | Weltergewicht
Bryce Mitchell vs. Charles Rosa | Vedergewicht
Ryan Spann vs. Sam Alvey | Lichtzwaargewicht



REACTIES