next event
search
Dustin Poirier vs. Dan Hooker Main Event van UFC on ESPN 12Bron foto:

Dustin Poirier vs. Dan Hooker Main Event van UFC on ESPN 12

Jun 13, 2020 Dustin Poirier vs. Dan Hooker sluiten de UFC Apex periode af op UFC on ESPN 12.
Voormalig interim UFC Lichtgewichtkampioen Dustin 'The Diamond' Poirier treft Dan 'The Hangman' Hooker in het Main Event van UFC on ESPN 12. De twee zouden elkaar oorspronkelijk tegenkomen in het Main Event van UFC San Diego op 16 mei, maar deze kaart werd wegens COVID-19 gecanceld.

UFC on ESPN 12
Het evenement zal plaatsvinden op 27 juni en zal gehouden worden in de UFC Apex, in Las Vegas. UFC-president Dana White kondigde het gevecht tussen Poirier vs. Hooker aan als afsluiting van de UFC Apex periode. In juli gaat de organisatie verder op Fight Island, in Abu Dhabi. Na Jacksonville en de UFC Apex wordt dit het derde UFC-hoofdstuk tijdens de pandemie.

Poirier vs. Hooker
The Diamond zag zijn indrukwekkende zegereeks tegen Anthony Pettis, Justin Gaethje, Eddie Alvarez en Max Holloway beloond worden met de interim titel. Poirier daagde in Abu Dhabi UFC Lichtgewichtkampioen Nurmagomedov uit voor de onbetwiste titel. The Eagle wist zijn troont te verdedigen via een derde ronde submission.

Hooker is bezig aan een sterke zegereeks van drie partijen tegen James Vick, Al Iaquinta en Paul Felder. Een overwinning over Poirier zal The Hangman naar de top van de 155-divisie brengen en evenaart hij zijn langste zegereeks in zijn UFC-carrière.



REACTIES