next event
search
Flink wat kopzorgen voor Dana WhiteBron foto:

Flink wat kopzorgen voor Dana White

Jun 8, 2020 UFC-president Dana White moet nog flink wat brandjes blussen om de orde terug te brengen binnen de organisatie.
Het zijn geen fijne tijden voor UFC-president Dana White. Eerst moest hij alle zeilen bijzetten om alsnog door te gaan met evenementen tijdens de pandemie en nu moet hij de strijd aan gaan met een scala aan top vechters die meer geld willen. Als eerste grote sportorganisatie wist hij de UFC-trein weer op de rails te krijgen tijdens COVID-19, maar zal hij ook deze strijd in goede banen kunnen leiden? Een samenvatting van de vechters die zich afgelopen periode hebben uitgesproken.

Henry Cejudo
Voormalig UFC Vlieg - en Bantamgewichtkampioen Cejudo kondigde een maand geleden zijn pensioen aan nadat hij zijn 135-titel succesvol verdedigde tegen 135-GOAT (Greatest of all Time red.) Dominick 'The Dominator' Cruz. Triple C liet al vaker door schermen dat hij meer geld wil ontvangen voor zijn bewezen diensten als vechtsporter. Cejudo gaf vaak aan dat hij een gooi wil doen naar de UFC Vedergewichttitel via een superfight met 145-kampioen Alexander 'The Great' Volkanovski, maar choqueerde de MMA-wereld door zijn MMA-handschoenen aan de wilgen te hangen. Desalniettemin liet The King of Cringe tijdens de post fight persconferentie gelijk weten dat hij voor het juiste geld kan terugkeren. Momenteel is zowel de 125-titel als de 135-titel vacant.

Jon Jones
De UFC Lichtzwaargewichtkampioen Jones wordt door vele, onder andere door Dana White zelf, gezien als de GOAT van het MMA. Bones is al een tijd een onneembare vestiging voor de 205-divisie en brainstormde over een stap omhoog om KO-specialist Francis 'The Predator' Ngannou te treffen. Zowel Ngannou als de MMA-wereld wil deze partij hoe dan ook zien. Toch bleek er één struikelblok, geld. Jones wil aanzienlijk meer verdienen voor een superfight met Ngannou waarna hij in een strijd belandde met White. Het welles-nietes dialoog irriteerde Bones waarna hij aangaf afstand te willen doen van zijn titel. Tot slot voegde Jones daar aan toe dat hij volgend jaar zal terugkeren voor een superfight met UFC Middengewichtkampioen Israel 'The Last Stylebender' Adesanya, mits het geld goed is.

Jorge Masvidal
De gereïncarneerde Baddest Motherf*cker in the Game Masvidal beleefde vorig jaar het meest succesvolle jaar uit zijn carrière. Gamebred lanceerde zich in drie gevechten, en een legendarische backstage confrontatie met Leon Edwards, naar absolute sterren status binnen de UFC. Masvidal versloeg Darren Till, Ben Askren en Nate Diaz allemaal via een TKO/KO. Hij mag het nu opnemen tegen UFC Weltergewichtkampioen Kamaru 'The Nigerian Nightmere' Usman, maar Street Jesus past hiervoor. Via sociale media laat ook hij weten dat de UFC met meer geld moet aankomen. Gamebred liet weten dat hij voor een titelgevecht met Usman minder geld krijgt dan voor zijn BMF-strijd met Diaz. White liet als reactie weten dat Gilbert 'Durinho' Burns nu mag vechten voor de titel.

Nate Diaz
De gebroeders Diaz kunnen gezien worden als de OG's van het vechten voor hun marktwaarde. The Ultimate Fighter seizoen 5 winnaar is een ware veteraan binnen de organisatie. Binnen de UFC stond Diaz al bekend als een taaie vechter met een flinke dosis attitude. Zijn dubbele confrontatie met Conor 'Notorious' McGregor leverde hem een superster status op, zeker nadat hij McGregor op short notice via een submission versloeg. Na zijn tweeluik met de Ier verdween Diaz drie jaar lang uit de schijnwerpers. Diaz wilde geen geld inleveren na zijn verdienstelijke partijen tegen McGregor. Uiteindelijk keerde hij vorig jaar alsnog terug, maar Diaz blijft nog altijd doorvechten voor eerlijke salarissen binnen de UFC. Via sociale media verwelkomde hij de overige atleten die zich nu uitspreken en voegde daar aan toe dat hij blij is dat ze eindelijk volwassen zijn geworden.

Conor McGregor
In een weekend waarin UFC Vrouwen Bantam - en Vedergewichtkampioene Amanda 'Lioness' Nunes geschiedenis schreef als eerste twee-divisie kampioen die beide titels verdedigde, was het de voormalig UFC Veder - en Lichtgewichtkampioen McGregor die trending was. Voor de derde keer kondigde de Notorious zijn pensioen aan. White sprak onlangs nog de hoop uit dat McGregor zou wachten op de 155-titelgevecht tussen UFC Lichtgewichtkampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov vs. interim UFC Lichtgewichtkampioen Justin 'The Highlight' Gaethje. De Notorious geeft daarentegen aan dat het momentum NU is en dat hij niet wil wachten tot augustus-september. McGregor wil in juli strijden om de interim-titel tegen Gaethje. White gaf hier vooralsnog geen gehoor aan waarna hij zijn pensioen wederom aankondigde.



REACTIES