next event
search
Holly Holm vs. Irene Aldana Main Event op 1 augustusBron foto: USA Today Sports

Holly Holm vs. Irene Aldana Main Event op 1 augustus

Jun 9, 2020 Holly Holm vs. Irene Aldana en Derek Brunson vs. Edmen Shahbazyan voor een UFC-event in Las Vegas.
Voormalig UFC Vrouwen Bantamgewichtkampioene Holly 'The Preacher's Daughter' Holm treft Irene 'Robles' Aldana in het Main Event voor een evenement op 1 augustus, in Las Vegas. Daarnaast zullen ook Derek Brunson vs. Edmen 'The Golden Boy' Shahbazyan elkaar tegenkomen in de UFC-Octagon.

Holm vs. Aldana
The Preacher's Daughter zal altijd bekend staan als degene die voormalig UFC Vrouwen Bantamgewichtkampioene Ronda 'Rowdy' Rousey dominant onttroonde in een vol Ethiad Stadium met 56.214 fans. Sindsdien gaat het erg wisselvallig waaronder vier verloren titelpartijen. Haar laatste partij won ze via unanimous decision van Raquel 'Rocky' Pennington.

Ook Robles kende goede en slechte periodes in haar UFC-carrière. Ze verloor haar eerste twee partijen maar herpakte zich met een sterke reeks van drie opeenvolgende overwinningen. Na een kleine tegenslag won ze haar laatste twee partijen van Vanessa Melo en Ketlen Vieira.

Brunson vs. Shahbazyan
De twee middengewicht vechters hopen elkaar op 1 augustus eindelijk tegen te komen in de UFC-Octagon. Oorspronkelijk stond het gevecht gepland voor UFC 248, maar het werd uiteindelijk uitgesteld naar UFC Fight Night 172 op 11 april. Wegens COVID-19 werd het gevecht wederom gecanceld. Brunson vecht al sinds 2012 voor de UFC. Hij won elf van zijn zestien UFC-partijen en lijkt het steeds moeilijk te hebben tegen de top van de divisie. Hij won zijn laatste twee partijen van Elias Theodorou en Ian Heinisch.

Shahbazyan wordt gezien als 'the next big thing' binnen de UFC middengewichtdivisie. The Golden Boy kwam de UFC binnen via Dana White's Contender Series. De 22-jarige Shahbazyan is nog altijd ongeslagen en won zijn eerste vier UFC-partijen tegen achtereenvolgens Darren Stewart, Charles Byrd, Jack Marshman en Brad Tavares.



REACTIES