next event
search
Stipe Miocic klaar om titel te verdedigenBron foto:

Stipe Miocic klaar om titel te verdedigen

Jun 8, 2020 Waar veel divisies vast lopen lijkt de UFC Zwaargewichtdivisie weer op gang te komen.
UFC Zwaargewichtkampioen Stipe Miocic is klaar om zijn 265-titel weer op het spel te zetten. De Amerikaanse-Kroaat stond lange tijd aan de kant wegens een oogblessure en zijn brandweerman taken tijdens de pandemie. De rubbermatch tussen Miocic en voormalig UFC Lichtzwaar - en Zwaargewichtkampioen Daniel 'DC' Cormier lijkt dan toch te komen.

Rubbermatch
Zowel Miocic als Cormier wonnen allebei een gevecht. In 2018 daagde de toenmalig UFC Lichtzwaargewichtkampioen DC Miocic uit voor een superfight. Tijdens International Fight Week verraste Cormier de MMA-wereld door Miocic in de eerste ronde knockout te slaan. DC verdedigde vervolgens zijn titel tegen Derrick 'The Black Beast' Lewis voordat hij Miocic de kans gaf om zich te revancheren. De Amerikaanse-Kroaat pakte die kans met beide handen aan en won zijn titel terug via een vierde ronde TKO. UFC-president Dana White liet al vaker weten dat Cormier mag strijden om de 265-titel voordat hij afscheid neemt van de sport. Het wachten was alleen op de terugkeer van Miocic.

Terugkeer
Miocic stapte vorige zomer voor het laatst in de UFC-Octagon toen hij zijn titel terug won van Cormier. Via sociale media laat hij nu weten klaar te zijn om zijn titel weer te verdedigen. Cormier was er als de kippen bij om te reageren.



''De tijd is gekomen'', zegt Miocic. ''Wie is er klaar voor? #SM #AndStill



''Je gaat eraan!'', reageert Cormier.



REACTIES