next event
search
UFC Fight Island gaat eindelijk gebeurenBron foto: mubasher.info

UFC Fight Island gaat eindelijk gebeuren

Jun 9, 2020 De UFC gaat na maanden speculeren dan toch echt van start met UFC Fight Island
Al snel nadat sportevenementen in de USA geannuleerd werden wegens COVID-19 kwam UFC president Dana White met het bericht dat de UFC een eiland aan het regelen is waar  evenementen georganiseerd konden worden. Dit zou vooral als voordeel hebben dat vechters die door een inreisverbod Amerika niet in kwamen alsnog zouden konden vechten.

Yas
Vandaag heeft de UFC bekend gemaakt dat het dan eindelijk zover is. Op Yas, een eiland in Abu Dhabi, zullen respectievelijk 4 UFC evenementen worden gehouden. De datums van deze evenementen zijn 11, 15, 18 en 25 juli. Abu Dhabi heeft al voordeel dat we waarschijnlijk niet met z'n allen de wekker hoeven te zetten. Het tijdsverschil met Nederland is namelijk 2 uur.



UFC 251
Op 11 juli wordt dus het eerste evenement op UFC fight Island georganiseerd worden. Dit zal zijn UFC 251. De maincard zal vertegenwoordigd worden met maar liefst drie titelgevechten.

- Kamaru Usman vs. Gilbert Burns
- Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
- Petr Yan vs. José Aldo

Ook zullen de vrouwen vertegenwoordigd worden met een gevecht tussen de voormalige kampioenen Rose Namajunas en Jessica Andrade. Ook Paige VanZant en Amanda Ribas zullen tijdens UFC 251 tegen elkaar vechten.

De vechtsport organisatie pakt het eerste evenement op de veel besproken UFC Fight Island dus groots aan. Zullen deze en de andere evenementen worden gehouden in de open lucht? Of zal er met sneltreinvaart een speciaal complex gebouwd worden?




REACTIES