next event
search

Interview Andre Mannaart

Mixfight reporters Titiana en Bas waren vandaag op bezoek bij Mejiro Gym te Amsterdam voor een interview met trainer Andre Mannaart, die zich in  zijn eigen Gym aan het voor bereiden was op zijn aankomende partij tegen Jan Lomulder. Het onderhoud leverde het volgende verhaal op;

Andre, je bent inmiddels een gevestigde naam binnen de vechtsportwereld met een wereldbekende dojo waar vele kampioenen uit zijn voortgekomen onder jouw toezicht. Een reputatie met de nodige verwachtingen die nogal wat druk met zich meebrengt. Hoe ga jij hier mee om? Hoe ervaar jij dit?

Het is niet een manier van omgaan , ik ben gewoon mezelf maar ben wel bewuster. Voor mijn gevoel was het al een voortzetting vanuit Shima gym Krommenie. Ik doe het nu 20 jaar alleen en het is simpelweg mijn leven. Alle andere dingen heb ik achter mijn gelaten.

Ik kan begrijpen dat ondanks de vele successen die je inmiddels hebt geboekt dat er wellicht andere uitdagingen zijn waarvan je spijt hebt dat je die niet gedaan hebt in je leven zoals wereldreis maken? of misschien andere persoonlijke uitdagingen?

Ik heb naast de sport niets anders te wensen. Op het niveau waarin ik me begeef maak ik alles mee. Reizen, bepaalde situaties en de mensen die ik ontmoet. Ik kom op plaatsen waar anderen niet zo snel komen. Daarnaast heeft Mejiro inmiddels 7 vestigingen; Friesland, Drenthe, Amsterdam, Venetië, Polen, Nieuw zeeland, USA-Florida en Rusland – Samara. Ook ga ik regelmatig langs om de kwaliteit te waarborgen zoals die bij Meijro past.

Zoals we weten sta jij a.s. zaterdag voor een rematch partij tegen Jan Lomulder. Wellicht heb je zijn eerdere interview gelezen en zijn reactie op de partij. Wat zijn je verwachtingen van de partij ? je gaat uiteraard voor de winst anders neem je de partij niet aan maar wat maakt jou zo zeker van dat je gaat winnen? Is het door je wilskracht, vind je jezelf technischer dan hem, meer ervaren of denk je dat je sterker bent?

Ik ben niet zeker van de winst maar ik ga er wel voor. Ik denk wel dat ik de sleutels heb om hem te verslaan. Mijn verwachtingen zijn dat het een harde partij gaat worden en heb het grootste respect voor mijn tegenstander. Heb al eens van hem verloren dus ben absoluut niet overmoedig.

Vind je dat je een diesel bent of dat je een heuse K1 vechter bent?


Meeste partijen heb ik natuurlijk op 5x3 gevochten en in de laatste periode meer op de k1 regels gevochten dus 3 x 3 minuten vechten is mij niet onbekend. Ik heb me optimaal voorbereid en voel me kiplekker dus ik ga voor een knal partij.


Hoelang heb je je voorbereid voor deze partij?


3 maanden. Steeds meer dingen uit mijn routine gehaald. Afvallen ging steeds geleidelijk. In totaal ben ik 10 kilo afgevallen. Ik ben steeds actiever mee gaan doen tijdens de lessen. Steeds op de fiets naar de sportschool. Ik zit echt lekker in het wedstrijdritme.

We zijn nu een aantal jaren verder dan je laatste partij.. heb je je trainingsschema moeten aanpassen dan voorheen?
Natuurlijk, ik neem veel eerder gas terug, luister beter naar mijn lichaam ook neem ik veel supplementen. Ik eet vooral verantwoord voedsel, dus biologisch. Ik accepteer mijn leeftijd en train er ook na. Ik vind het wel te gek. Meer relativeren. Laatste partij was in 2007 toen stapte ik van de nagenoeg bank af en heb in een kleine week die partij ‘ voorbereid’ en ben toen zo in de ring gestapt.

Wat heeft jouw bewogen om deze re-match aan te pakken?

Toen het mij gevraagd werd heb ik meteen ja gezegd. Het komt gewoon uit, ook in mijn persoonlijke leven. Ik weet wel dat er een hoop sceptische mensen zijn die vinden dat Jan en ik maar een stelletje oude bokken zijn die zo nodig in de ring moeten stappen maar dit is een uitzonderlijke kans natuurlijk! In al die jaren heb ik ook altijd meegetraind met de jongens. Ook heb ik nooit een afscheidspartij gedraaid en dus nooit officieel afscheid genomen in die zin maar dat wil ik eigenlijk ook niet. Mijn passie is het kickboksen en alles wat erbij komt kijken. Als het aan mij ligt zal ik nooit afscheid nemen van de sport. Het is immers mijn leven.

Wat zijn je persoonlijke doelen binnen nu en 5 jaar ?

Paar nieuwe kampioenen van de nieuwe lichting creëren wellicht een paar vestigen van Mejiro ’s erbij en de volgende evolutie in de sport meemaken.

Tot slot; heb je zelf iets wat je graag kwijt wilt aan je fans en de lezers van Mixfight ?

Ik wil vooral mijn ploeg bedanken zonder hen had het niet gekund, hiervoor mijn dank.

 




REACTIES