next event
search
UFC geïnteresseerd in Brunson vs Adesanya voor UFC 230Bron foto: Jeremy Brevard-USA TODAY Sports

UFC geïnteresseerd in Brunson vs Adesanya voor UFC 230

Jul 26, 2018 Eerder vandaag deelden wij al screenshots van de tweets tussen Brunson en Adesanya. Nu lijkt het niet alleen bij “trashtalk” te blijven.

De UFC richt zich in op Derek Brunson vs. Israël Adesanya voor UFC 230, meldde Ariel Helwani van ESPN woensdagavond. Echter, de strijd is nog niet definitief.

Brunson heeft "The Last Style Bender" meerdere keren uitgedaagd sinds Adesanya's overwinning op Brad Tavares op het main event van The Ultimate Fighter 27 Finale eerder deze maand. In een post op sociale media op dinsdag zei de middengewicht-mededinger dat Adesanya te veel praatte.

Vandaag twitterde Brunson dat hij akkoord ging met het gevecht op UFC 230. Hij vroeg zich af of Adesanya, die blijkbaar nog steeds officieel akkoord moet gaan met het gevecht, in "winterslaap" is.

Brunson verloor januari op KO in de eerste ronde van Ronaldo Souza. Deze nederlaag brak een winnende reeks van twee wedstrijden, hij won op KO van Lyoto Machida en Daniel Kelly. 

Adesanya maakte zijn UFC-debuut in februari en won van Mike Wilkinson in de tweede ronde op UFC 221. In zijn tweede verschijning won de Nieuw-Zeelander van Marvin Vettori met split decision.

Onlangs versloeg de ongeslagen 29-jarige Adesanya veteraan Tavares met een unanimous decision. Wat hij tot nu toe als zijn meest complete en indrukwekkende Octagon-prestatie beschouwde. 

UFC 230 vindt plaats op 3 november in New York City. Er is geen hoofdevenement aangekondigd voor de kaart, maar het bevat momenteel 185-pond wedstrijden tussen Luke Rockhold en Chris Weidman, Yoel Romero en Paulo Costa, en "Jacare" en David Branch.




REACTIES