next event
search
Persbericht MONBron foto:

Persbericht MON

Jul 29, 2014 Beste Sportschoolhouder/Trainer/Begeleider, Geheel onverwachts kwam ik te weten dat er binnen de MON een onrechtmatige daad verricht is door de voorzitter uit te schrijven bij de Kamer van Koophandel.Dit houdt in feite in dat Christian Tulis niet conform de statuten uit het bestuur van de MON is gezet. Misschien hebben jullie hier al iets over vernomen.

*Aanleiding waren misdragingen van dhr Rachid el Hahaoui tijdens het WK in Langkawi 2014 en tijdens een gala in Nederland.

Ook dhr Duran Ebren heeft tijdens het WK in Langkawi 2014 onrespectvol en onacceptabel gedrag vertoond. MON/IFMA onwaardig. Het is zeer onrespectvol om op de ring te staan tijdens de Wai Kru, te coachen in korte broek en/of met een hoofddeksel op. Dit hoort een bondscoach beslist te weten.

Dit had tot gevolg dat de voorzitter van de MON op het gedrag van bovenstaande personen werd aangesproken. De IFMA verwacht dat er passende maatregelen worden getroffen. Voortaan dienen er capabele mensen te worden uitgezonden naar IFMA/EMF-evenementen.

Over beide personen zijn onafhankelijke onderzoeksrapporten samengesteld en aan de bestuursleden van de MON gestuurd. Naar aanleiding van deze rapporten is de huidige situatie ontstaan.

MON staat voor Olympische erkenning, zowel nationaal als internationaal. Hoe denken deze personen met deze actie, hun onacceptabele gedrag en te weinig kennis en ervaring van het Muaythai ooit Olympische erkenning te krijgen?
*
In afwachting van reeds in gang gezette juridische stappen kunnen wij op dit moment nog geen verdere mededelingen doen.*

Kindly regards,
Christian Tulis




REACTIES