next event
search
Antonio ‘Minotauro’ Nogueira stopt eind 2015Bron foto:

Antonio ‘Minotauro’ Nogueira stopt eind 2015

Aug 23, 2014 Antonio Rodrigo Nogueira’s mixed martial arts carrière gaat zijn laatste jaar in. De voormalig PRIDE en UFC kampioen, met een respectabele record van 34-9-1, is actief sinds 1999 en heeft aangekondigd nog een jaar te vechten alvorens definitief te stoppen als wedstrijdvechter.

“Ik weet dat ik niet voor altijd kan blijven vechten,” zegt Nogueira “Ik richt me op mijn sportscholen. Het is mooi werk, we hebben 9.000 leerlingen en 32 sportscholen. Ik ben van plan eind volgend jaar op te houden. Een jaar nog. Ik heb zoveel blessures en richt me nu op andere dingen. Ik zal zelf besluiten wanneer de tijd daar is. Ik heb nog twee partijen op mijn contract (UFC) en daarna hou ik ermee op.”


Nogueira vocht voor het eerst in de Octagon in 2007. Hij werd de interim Heavyweight kampioen en won 5 van zijn 10 partijen. Toch denkt de Braziliaan dat hij niet de erkenning krijgt waar hij recht op meent te hebben. “Ze willen mijn afscheid bespoedigen. De fans zijn erg kritisch in Brazilie. Kijk naar Randy Couture. Tegenover iedere verliespartij heeft hij 2 winstpartijen en hij wordt behandeld als een idool. Hij is Captain America, nationale held. Ik heb 4 winstpartijen tegenover iedere verliespartij en ze zeggen dat ik ermee moet stoppen. De Brazilianen zijn erg kritisch en dat vind ik een slechte mentaliteit voor de sportman.”




REACTIES