next event
search
UFC ontslaat Thiago Silva opnieuwBron foto:

UFC ontslaat Thiago Silva opnieuw

Sep 23, 2014 Twee weken nadat de UFC had aangekondigd dat Thiago Silva weer welkom is in the UFC is hij weer ontslagen. Silva zijn terugkeer werd een dag nadat hij was vrij gesproken via zijn team de Blackzilians bekend gemaakt. “We zijn trots om jullie mede te delen dat Thiago Silva officieel terug is in the #UFC.”
De aanklacht waar hij van verdacht werd was geweld met een vuurwapen en het verzetten tegen zijn arrestatie. Deze aanklachten werden op 4 september ingetrokken. De verklaring van de openbare aanklager was dat het slachtoffer niet mee werkte in het onderzoek en dat zij waarschijnlijk uit het land vertrokken is.

Alleen heeft zijn ex-vrouw er alsnog voor gezorgd dat hij niet meer welkom is in de UFC nadat zij video’s online heeft gezet waarop hij te zien is met een vuurwapen op zoek naar de nieuwe vriend van zijn vriendin. Verder doet de film ook vermoeden dat hij onder invloed was, hoewel het filmpjes geen strafbare feiten laat zien was er toch genoeg reden voor de UFC om hem alsnog opnieuw te ontslaan. Verklaring van de UFC:

“Op basis van nieuwe informatie die wij vandaag hebben ontvangen in de vorm van video en audio is Silva zijn contract opgeheven.”



REACTIES