next event
search
I AM ALIBron foto:

I AM ALI

Oct 2, 2014 EEN INTIEME DOCUMENTAIRE OVER DE MAN ACHTER DE LEGENDE. Held, onruststoker, verrader, filosoof, profeet - Muhammed Ali was dit allemaal voor velen – maar bovenal was hij de meest opmerkelijke en charismatische sportheld die de wereld ooit heeft gezien. “Impossible is not a declaration. It’s a dare. Impossible is nothing.” MUHAMMAD ALI
De documentaire I am Ali vertelt het verhaal van Ali’s buitengewone leven, hoe hij gegroeid is vanuit een nederig bestaan naar een van de meest bekende sporthelden van de wereld. De kijker ziet het leven van Ali door de ogen van de personen die hem het allerbest gekend hebben en heel dicht bij hem stonden: zijn familie en vrienden. De documentaire bevat nooit eerder vertoonde familiefoto’s en nooit eerder gehoorde audio opnamen. De audio opnamen, bestaande uit telefoongesprekken en opnamen die Ali maakte van zijn vrienden en familie, vormen de verhalende lijn in de film.

Ali’s persoonlijke archief van audio- en beeldmateriaal wordt gecombineerd met aangrijpende interviews en verhalen van zijn beste vrienden en familie, inclusief zijn dochters, zijn zoon, zijn ex-vrouw en broer evenals grote namen uit de bokswereld zoals Mike Tyson, George Foreman en Gene Kilroy. Dit verhaal van Ali’s buitengewone leven als bokser, minnaar, broer en vader geeft een intieme en hartverwarmende kijk op de man achter de legende.

“This is the best film ever made about my father.” HANA ALI


Bekijk hier de trailer:





REACTIES