next event
search
Nieuwe Japanse vechtsport promotie met “bijzondere” regels maakt in februari debuutBron foto:

Nieuwe Japanse vechtsport promotie met “bijzondere” regels maakt in februari debuut

Nov 21, 2014 Een nieuwe vechtsport promotie met de naam "Ganryujima" maakt in februari hun debuut in Japan. Er zitten enkele opmerkelijke namen achter de organisatie en de regels zijn op zijn zachts gezegd vrij uniek.
De regels werden vandaag tijdens op de persconferentie in Tokio toegelicht en het zijn gedeeltelijk MMA regels maar dan zonder submissions. De gevechten worden gehouden in een verhoogde vlakke cirkel, vergelijkbaar met sumo, zonder ring of kooi er omheen. De vechters worden omringd door water. Een van de manieren om te winnen is door je tegenstander in het water te krijgen. Een vechter die drie keer in het water beland verliest het gevecht op TKO. Stoten op de grond worden toegestaan en alle soorten worpen uit het worstelen en judo zijn legaal. Trappen naar het hoofd en gezicht van een tegenstander die op de grond ligt zijn illegaal, maar trappen vanaf de schouder naar beneden zijn wel toegestaan. De gevechten zullen als er te weinig activiteit is snel staand hervat worden. MMA handschoenen zijn verplicht.

De volledige regels zijn nog niet helemaal gefinaliseerd, zo word er o.a. naar gekeken naar gevechten zonder tijdslimiet.

Ganryujima zal door Sadaharu Tanikawa worden geleid, Tanikawa was van 2003 tot 2012 de promotor van de K-1. De overige mensen achter Ganryujima zijn Hiro Hase (invloedrijke Japanse senator en voormalig pro worstelaar) en Masato (Voormalig Japanse K-1 vechter) en Shinichi Shinohara (Olymisch Judoka).

De shows zullen LIVE te zien zijn op een van de grootste tv zenders van Japan Fuji TV, de zender waar Pride FC ook op werd uitgezonden.

Ganryujima maakt op 28 februari in Differ Ariake in Tokio hun debuut.



REACTIES