next event
search
Jon Jones denkt niet aan zwaargewicht, maar zou zo tegen Cain Velasquez vechtenBron foto:

Jon Jones denkt niet aan zwaargewicht, maar zou zo tegen Cain Velasquez vechten

Jan 5, 2015 Wanneer een vechter regelmatig wordt gevraagd of hij van gewichtsklasse wil veranderen dan betekent dat meestal dat ze ofwel een aantal verliespartijen hebben gehad of ze hebben nog maar weinig tegenstanders in hun divisie. Voor UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones geldt het laatste.
Nadat Jones zaterdag voor de achtste keer met succes zijn titel verdedigt had werd Jones opnieuw gevraagd over de mogelijkheid of hij ooit in de zwaargewicht divisie zou willen vechten.

"Vechten tegen een zwaargewicht zou ik voor de fans zeker doen maar dan moet het tegen de perfecte tegenstander zijn”, zei de 27-jarige kampioen.

Toen Jon Jones gevraagd werd naar een mogelijke partij tegen Cormier's trainingspartner  en UFC zwaargewicht kampioen Cain Velasquez, zei Jones dat hij daarvoor open stond.

"Om eerlijk te zijn, ik zou de partij tegen Cain Velasquez meteen accepteren, ik zou het echt doen. Ik zou graag tegen de beste vechters van AKA (American Kickboxing Academy) vechten en ik denk dat ik ze allemaal zou verslaan. Ik denk dat ons team is het beste team in de wereld is ", zei de vechter van Jackson's MMA.

Jones beschouwt zichzelf als een natuurlijke licht zwaargewicht en heeft geen plannen om die gewichtsklasse te verlaten. Als hij een gevecht op zwaargewicht zou accepteren, zou het waarschijnlijk voor een superfight zijn en geen definitieve verhuizing naar het zwaargewicht.

"Het is absoluut geen probleem om het licht zwaargewicht limiet van 205 pond te halen, het is nooit een probleem voor me geweest. Ik wordt al lange tijd bekritiseerd omdat ik te groot voor mijn gewichtsklasse zou zijn, ik ben nou eenmaal zo gebouwd. Ik heb zeer dunne benen en ik haal met gemak het gewicht. Ik ben een natuurlijke licht zwaargewicht en ik zal nog lang in de licht zwaargewicht divisie blijven vechten.”

”Ik wil niet eens meer over zwaargewicht praten, als ik naar het zwaargewicht ga dan is dat iets waar Dana en ik over moeten praten. Het moet tegen de juiste tegenstander en salaris zijn”

Jones vecht naar verwachting tegen de winnaar van Alexander Gustafsson vs Anthony Johnson.



REACTIES