next event
search
Rubber Match: Robbie Lawler verdedigt UFC titel tegen Johny Hendricks Bron foto:

Rubber Match: Robbie Lawler verdedigt UFC titel tegen Johny Hendricks

Jan 2, 2015 UFC president Dana White heeft tijdens de UFC 182 media scrum aangekondigd dat MMA veteraan Robbie Lawler zijn weltergewicht titel tegen de voormalig kampioen Johny Hendricks gaat verdedigen. Hendricks en Lawler hebben in 2014 tweemaal tegen elkaar gevochten en beide partijen gingen over de volle vijf rondes. Hun eerste partij vond plaats in maart toen ze tijdens UFC 171 voor de vacante weltergewicht titel tegen elkaar vochten.
Deze partij werd door Hendricks gewonnen maar hij hield er een zware blessure aan zijn arm aan over die hem een tijdje aan de kant hield. In die tijd ging Lawler door, en met overwinningen op Jake Ellenberger en Matt Brown verdiende hij weer een kans op de titel.
De rematch tussen Lawler en Hendricks vond in december plaats en dit keer wist Lawler na 5 rondes de partij op zijn naam te schrijven.

De man die op dit niet in het verhaal voorkomt is "The Canadian Psycho" Rory MacDonald. De vechter van Tristar Gym was niet alleen een titel partij beloofd, de partij zou ook nog in Montreal plaats vinden. Echter, toen de PPV cijfers van UFC 181 naar buiten kwamen was het de UFC die MacDonald opzij zette en de trilogie tussen Lawler en Hendricks een feit maakte.

Op dit moment is er nog geen datum voor Lawler vs Hendricks III bekend, maar mogelijk dat het de main event van UFC 185 kan worden. UFC 185 vind op 14 maart 2015 in Dallas plaats.





REACTIES