next event
search
UFC Verbod Duitsland opgehevenBron foto:

UFC Verbod Duitsland opgeheven

Jan 11, 2015 Goed nieuws voor UFC fans in Duitsland! Het verbod, wat bijna 5 jaar geduurd heeft, is officieel door de rechtbank in München opgeheven. De rechtbank oordeelde in het voordeel van Zuffa, het bedrijf achter de UFC 's werelds grootste mixed martial arts-promotor, dat in 2010 een rechtszaak tegen de Bayerische Staatsbibliotheek Media Authority (BLM) was begonnen.
Volgens de rechter kan worden aangenomen dat de UFC in het algemeen geschikt voor uitzending is, een overtreding van het algemene moraal of ongewenste invloed op de jeugd kan niet kan worden bewezen. De rechtbank ziet het uitzend verbod in ieder geval als disproportioneel.

Er zullen voor het eerst sinds maart 2010 weer UFC evenementen op televisie beschikbaar zijn in Duitsland.

"Dit vonnis is een mijlpaal voor de UFC en voor de vele UFC fans in Duitsland," zei UFC Chief Global Brand Officer Garry Cook. "De rechter heeft bevestigd dat het onwettig was om onze uitzendingen te verbieden. We hebben altijd vertrouwen in de Duitse markt gehad en het is onze verantwoordelijkheid om de sport te laten groeien, dat is waarom we dit verbod aanvochten."

UFC evenementen worden in 129 landen uitgezonden met een wereldwijd berik van bijna 800 miljoen tv-huishoudens in 28 verschillende talen. De UFC heeft met enkele van de grootste netwerken in heel Europa, waaronder BT Sport, TV12, C-More, Abu Dhabi Media, Setanta en Kombat Sports uitzend overeenkomsten.





REACTIES