next event
search
Cris Cyborg mag na twee willekeurige drugstesten vrijdag bij Invicta 11 vechtenBron foto:

Cris Cyborg mag na twee willekeurige drugstesten vrijdag bij Invicta 11 vechten

Feb 25, 2015 Cristiane "Cyborg" Justino heeft nadat tijdens een willekeurige “out-of-competition” drugstest ze negatief getest is officieel toestemming gekregen om op vrijdagavond tijdens Invicta FC 11 de main event te vechten. MMA Fighting's Ariel Helwani kwam na een gesprek met de California State Athletic Commission Executive Director Andy Foster als eerste met het nieuws.
Volgens Foster werden er twee tests bij “Justino” afgenomen en ze slaagde voor de tweede, die het meest grondig is van beide testen. Echter, de resultaten van de eerste steekproef die bij Quest Diagnostics in Utah werd gedaan zijn nog niet bekend.

“Justino”, de regerend Invicta vedergewicht kampioen, moest deze willekeurige drugs testen af laten nemen zodat ze van de CSAC een licentie kon krijgen om vrijdag tegen Charmaine Tweet te vechten.

Het is het protocol dat een vechter die eerder mislukte drugstest heeft gedaan bij een nieuw verzoek voor een licentie om in Californië te vechten “out-of-competition” getest wordt.

"Justino" werd in 2012 van haar Strikeforce vedergewicht titel ontdaan, toen testte ze positief op het gebruik van Stanozolol, een synthetische anabole steroïde.

Dat "Justino" door deze  willekeurige testen heen is gekomen is zeker groot nieuws voor degenen die nog hopen op een superfight met UFC bantamgewicht kampioen Ronda Rousey. Rousey verdedigt een dag later haar titel tegen Cat Zingano.

Misschien is ze zaterdag wel aanwezig .....



REACTIES