next event
search
Het is officieel: Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao op 2 mei 2015Bron foto:

Het is officieel: Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao op 2 mei 2015

Feb 21, 2015 De langverwachte confrontatie tussen de profboksers Floyd Mayweather Jr. en Manny Pacquiao gaat er eindelijk komen. Het gevecht tussen beide superkampioenen waarover al vijf jaar wordt gesproken, vindt op 2 mei plaats in Las Vegas, zo werd vandaag bekend gemaakt. Het nieuws kwam van Mayweather's geverifieerde social media account. "What the world has been waiting for has arrived. Mayweather vs Pacquiao on May 2 is a done deal," zei Mayweather. "I promised the fans that we would get this done and we did. We will make history May 2nd. Don't miss it!".
Betrokken partijen bereikten afgelopen donderdag al een volledige overeenkomst, maar werd stilgehouden omdat Mayweather de aankondiging wilde doen.
De Pay-Per-View uitzending zal uit drie gevechten bestaan, elk met een vechter van Top Rank (Pacquiao's promoter) en Mayweather promotions, naast het main-event zelf.
Volgens de LA Times gaat het vanuit een contractueel oogpunt om een enkel gevecht, zonder specificaties voor een rematch.

Het evenement zal een samenwerking zijn tussen Showtime en HBO, het is slechts voor de tweede keer in de geschiedenis dat de kabelgiganten samen gaan werken voor een bokswedstrijd.

De Amerikaanse Mayweather heeft al zijn 47 partijen als profbokser gewonnen, waarvan 26 op knockout.

 De Filipijn is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklasses wereldkampioen is geworden.



De strijd om de werelddtitel wordt de meest lucratieve in de boksgeschiedenis. Door een 60-40-verdeling ontvangt Mayweather ten minste 120 miljoen dollar (105 miljoen euro), terwijl WBO-kampioen Pacquiao zeker 80 miljoen dollar op zijn bankrekening bij kan schrijven.

"Het is een eer deel uit te maken van een historisch evenement'', zei Pacquiao. "Ik draag dit gevecht op aan alle fans die hier jaren op gewacht hebben. Ik hoop mijn landgenoten op de Filipijnen en elders in de wereld trots te kunnen maken.''






REACTIES