next event
search
Verklaring Andy Ristie & Roberto FlamingoBron foto:

Verklaring Andy Ristie & Roberto Flamingo

May 12, 2015 Wij hebben met grote verbazing het bericht op mixfight gelezen waarin wordt gesteld dat Ristie een geldboete moet betalen en waar ik als trainer niet meer welkom ben bij toekomstige Glory evenementen.
Allereerst is het zeer vreemd dat zowel Andy als Ik zelf niet door de organisatie op de hoogte zijn gesteld en dat wij dit moeten lezen via een website. Het geeft maar weer aan hoe het met de communicatie is gesteld bij Glory. Wij zullen uiteraard eerst wachten op een officiële reactie vanuit Glory maar mocht het bericht toch kloppen willen wij alvast zeggen dat er nooit de intentie is geweest om opzettelijk de boel te saboteren. Ik ben al jaren actief in de vechtsport en heb op vele evenementen mijn vechters gecoacht en heb altijd naar eer en geweten gehandeld. Zoals elke evenement zijn de handschoenen gewoon voor aanvang gecontroleerd en zijn in bijzijn van iemand van de organisatie aangetrokken in de kleedkamer. Andy en ik zijn een team en hebben elkaar nodig voor, tijdens en na het gevecht. Mij uitsluiten op toekomstige evenementen laat maar weer blijken hoe ondoordacht zo een radicale beslissing is want mij als trainer heb je er niet mee. Het is meer de vechter die nu gestraft wordt door zonder zijn coach de ring in te gaan. Op z’n minst een zeer merkwaardige situatie die ik nog nooit eerder heb gehoord in welke sport dan ook.

Daarnaast vinden wij de reactie van Blacklabel zeer vreemd aangezien zij niet aanwezig waren in de kleedkamer en dingen zeggen die niet gebeurt zijn. Het is dan ook opvallend dat een management zich zo over een kwestie uitlaat en dat ze niet eens achter hun eigen vechter staat. Zoals wij al eerder heb aangegeven wachten wij het officiële bericht eerst af maar één ding is zeker, Roberto Flamingo is en blijft mijn trainer.

Met sportieve groet,

Andy Ristie & Roberto Flamingo



REACTIES