next event
search
BNN komt met nieuwe serie: VechtershartBron foto:

BNN komt met nieuwe serie: Vechtershart

Jul 14, 2015 Tv-zender BNN komt met een nieuwe serie: Vechtershart. Waldemar Torenstra en Benja Bruijning spelen de hoofdrollen in deze spannende dramaserie over kickboksen. Verschillende Nederlandse (prof) vechtsporters zijn gecast voor deze serie en zullen hier een rol in spelen.

In Vechtershart speelt Waldemar Torenstra de jonge vechtersbaas Nick Roest. Nick is een voormalig K1-kampioen die er net vier jaar gevangenis op heeft zitten. Hij zat daar vanwege een geweldsdelict waar ook zijn jongere broer David Roest (Benja Bruijning) bij betrokken was. Die laatste is inmiddels advocaat en lijkt zijn leven weer keurig op de rit te hebben. Vastbesloten zijn leven weer op te pakken traint Nick dag in dag uit in de sportschool van zijn vader. Lukt het hem terug te keren in de top van de vechtsport?


Kickboxen

Het idee voor de serie kwam van Waldemar Torenstra zelf. Hij kickbokst al van kinds af aan. Hij laat via BNN weten: “Vechtershart is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen. Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader.”

Cast
Naast Waldemar en Benja hebben onder meer Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie. De serie is geschreven door onder andere Maaik Krijgsman. Hij maakte in 2003 een documentaire met de titel Vechtershart over de toen 18-jarige Badr Hari. Vechtershart is vanaf 15 november iedere zondag te zien bij BNN op NPO 3.




REACTIES