next event
search
Fedor keert terug!Bron foto:

Fedor keert terug!

Jul 14, 2015 Een goede nieuwsbericht moet objectief zijn maar fuck it, bij deze ga ik gewoon even op eigen titel schrijven. Fedor komt terug in M.M.A. Vele zullen roepen; hij is oud, ik wil hem niet meer zien verliezen of hij redt het toch niet tegen de top. Nou daar heb ik dus absoluut geen boodschap aan. Fedor is in mijn ogen de grootste M.M.A. vechter allertijden en als zo iemand terug wil, dan moet je altijd blij zijn. De nostalgie wat hij teweeg heeft gebracht met z'n Mike Tyson achtige M.M.A. vechtstijl. Klein van stuk maar zeer explosief, één van de eerste moderne vechters die in alle facetten van de sport uit de voeten kon.
Fedor is in mijn ogen de grootste M.M.A. vechter allertijden en als zo iemand terug wil, dan moet je altijd blij zijn. De nostalgie wat hij teweeg heeft gebracht met z'n Mike Tyson achtige M.M.A. vechtstijl. Klein van stuk maar zeer explosief, één van de eerste moderne vechters die in alle facetten van de sport uit de voeten kon.

Het is dan ook bijzonder dat hij terug keert kooi, althans, de grote vraag is waar zal hij gaan vechten. In een persbericht van Union M.M.A. een Russische site zijn ze nog bezig met het kijken naar de verschillende opties.  Het meest logische zou toch zijn Bellator. Sinds Scott Coker Bellator heeft overgenomen zijn er gesprekken al met Fedor geweest. Als special guest maar achter de schermen zou er ongetwijfeld gesproken zijn. Bellator zou in mijn ogen de beste stap zijn. Het is een nieuwe divisie waarbij je de 'oude garde' vechters kan benaderen zoals Cheik Kongo, Sergey Kharitonov, Blagoi Ivanov (versloeg Fedor in Sambo) en waarom niet jongens als James Thompson of Kimbo. Ik zie het wel voor mij.

Het is dus nog even spannend wat hij gaat doen, maar het zou gewoon mooi zijn als hij net als Werdum (schelen slechts één jaar) zich zelf weer kan ontwikkelen. Misschien zou een gevecht op -93kg ook in de mogelijkheden passen. Met een juist nutrition kan hij een goede weight cut maken. Hoewel ik denk dat zoiets wel is uitgesloten, hetzelfde met trainen in Amerika. Zie hem niet zo snel aansluiten bij een bestaande gym. Hij houdt zich toch erg vast aan zijn eigen manier van trainen. Wel kan hij zien dat de sport is ontwikkeld en dat zijn laatste resultaten niet heel goed waren dus het is op z'n minst het overwegen waard lijkt mij.

Laten we eerst wachten op het nieuws waar en wanneer hij gaat vechten maar spannend is het wel. Voor de mensen die hem niet zo goed kennen, hier een filmpje om je geheugen op te frissen



REACTIES