next event
search
Gerucht: Joseph Benavidez vs. Henry Cejudo op UFC 191Bron foto:

Gerucht: Joseph Benavidez vs. Henry Cejudo op UFC 191

Jul 14, 2015 Hoewel het gevecht niet door de UFC of de vechters zelf is bevestigd zijn er toch aanwijzingen dat Joseph Benavidez het zal opnemen tegen het grootste talent uit de flyweight divisie Henry Cejudo. Hoewel UFC 191 al op 5 september zal plaatsvinden is er slechts één partij officieel bevestigd namelijk Paige vanZant vs. Alex Chambers.

Joseph Benavidez is naast Demetrious Johnson misschien wel de beste flyweight van de wereld. Hoewel hij op positie 3 staat en John Dodson een plek boven hem staat, is dit een discussiepuntje. Beide heren hebben namelijk al hun wedstrijden in de flyweight divisie gewonnen behalve tegen de kampioen Johnson. Aangezien Benavidez al twee keer tegen Johnson heeft gestaan is er een punt te maken dat Dodson op de tweede plek staat. Daarnaast heeft Dana White al bevestigd dat Dodson een nieuwe kans krijgt tegen de kampioen.

Benavidez zijn tegenstander Henry Cejudo mag misschien maar slechts een UFC record hebben van 3-0, toch wordt hij getipt als mogelijke nieuwe titelhouder. Dit heeft vooral te maken met zijn achtergrond als worstelaar. Hij werd in 2008 Olympisch kampioen en is daardoor de enige UFC vechter die met goud een spelen verliet. Hij begon zijn M.M.A. carrière in 2013 en wist in één jaar tijd 5 wedstrijden te winnen en kwam de UFC in met een record van 6-0 en heeft nu met zijn UFC wedstrijden een ongeslagen record van 9-0. Met deze wedstrijd komt Cejudo heel dicht bij een titelshot want een winst op Benavidez zal hem ongetwijfeld die kans geven.



REACTIES